Bi spili pivo z Bruceom Dickinsonom?

Light Brigade pivo.
Light Brigade pivo.

Po novoletni novici, da so britanske rock legende Iron Maiden in neodvisni družinski pivovarji Robinsons združili moči, da bi ustvarili specialno pivo v podporo Help For Heroes, britanski dobrodelni ustanovi, ki nudi vseživljenjsko pomoč tistim, ki so med služenju vojaškega roka utrpeli poškodbe ali bolezni, smo dobili nov proizvod! Ustvarili so Light Brigade, unikatno zlato angleško pivo z 4.1 odstotka alkohola, ki je že dostopno širom sveta.

 

To ne bo njihovo prvo pivo

Light Brigade je po vrsti že peto pivo Trooper družine in je dostopno v pol litrski steklenici. Prva franšiza, ki je pred petimi leti podprla prvo Trooper pivo, je bila Morrisons. Do tega trenutka so prodali 20 milijonov piva. Zato je tudi najbolj primerno, da Morrisons prevzame prodajo tokratnega izdelka. Prodajali ga bodo v 270 izbranih nakupovalnih centrih.

Bruce Dickinson je velik ljubitelj piva. (Foto: People)
Bruce Dickinson je velik ljubitelj piva. (Foto: People)

‘Vsi vpleteni v ta projekt smo navdušeni nad delom, ki ga opravlja organizacija Help For Heroes, in smo veseli, da smo prejeli podporo Morrisons. Na vsako prodano steklenico pet centov roma v roke organizacije, katere delo pri okrevanju poškodovanih je izjemno. Naš namen je, da partnerstvo pripomore k dobrodelnemu cilju.’

Velik podpornik projekta pa je seveda vokalist skupine Iron Maiden, Bruce Dickinson, ki naravnost obožuje naravna piva in se zanima v britansko vojaško zgodovino ter je že vrsto let tudi samostojno pomagal organizaciji Help For Heroes. Robbisonovi se na drugi strani lahko pohvalijo s 180-letno družinsko tradicijo in dobrim slovesom v Britaniji.

Maskota piva je v stilu skupine Iron Maiden postal kar znani Eddie, ki bo strašil na vsaki steklenici piva posebej – in to v uniformi, ki jo je nosila britanska konjenica ob vojaškem napadu Light Brigade leta 1854. Bitka pri Balaklavi oziroma napad lahke konjenice je potekala 25. oktobra, in sicer med britansko in rusko armado. Bila je ena redkih večjih bitk v Krimski vojni, zmagali pa so Britanci, ampak so pri tem izgubili tretjino začetnih sil.

‘Upamo, da se bodo pivo, glasba in zgodovina dobro ujeli. Feni pa naj dvignejo kozarec ali dva v čast našim veteranom,’ je še dodal Dickinson.