Belanova ‘Ne volin jugo’ dobila vizualno podobo

Skladba 'Ne volin jugo' je dobila vizualno podobo. (FOTO: zajetje zaslona)
Skladba 'Ne volin jugo' je dobila vizualno podobo. (FOTO: zajetje zaslona)

Skladba ‘Ne volin jugo‘, ki jo je letos poleti na 23. Večerih dalmatinskih šansonov, zapel Neno Belan z vokalno zasebo CAMBI, in za katero je Neno Belan, prvič v karieri, v Šibeniku osvojil prvo nagrado ocenjevalne žirije, je dobila svojo video podobo.

 

O videu ‘Ne volin jugo’

Režiser videospota Matko Petrić je zgodbo, za to bluzerko skladbo, umesnil na otok Biševo in v malo dalmatinsko mesece Omiš. Z različnimi tehnikami je te lokacije prilagodil melanholično deževnemu vzdušju skladbe in s prikazovanjem Belanovih starih posnetkov združil preteklost in sedanjost.

Minimalizem, izključitev barv, narava in celotna okolica z nekaj akterji, so vplivali na moč bluesa, ki ga je Boris Hrepić Hrepa interpretiral na ustni harmoniki. Torbenta, v katero piha Šime Glavina, atmosfero dodatno dviga in se odlično preliva s tem Belanovim, spet izjemnim aranžmajem.

Igralska zasedba, ki jo sestavljajo Neno Belan, vokalna zasedba CAMBI., Boris Hrepić Hrepa in Šime Glavina, se je odlično vživela v to bluzersko zgodbo, ki nas prestavi v atmosfero posebnega jadranskega načina razmišljanja.