Banditi se vračajo s Popolnim trenutkom

Idrijska punk zasedba Banditi se po krajšem premoru vrača z novim singlom Popoln trenutek. Gre za prvi singl po albumu Take the streets, ki je izšel v začetku leta 2014.

Banditi, ki ne ciljajo na “popolno, preveč sproducirano glasbo”, ampak prisegajo na “neposreden, avtentičen zvok”, so Popoln trenutek ustvarili v nekaj mesecih druženja, debatiranja ter preigravanja.

Vokalist Matej Alič je navdih za besedilo črpal predvsem iz poplave popolnih ljudi ki jih lahko opazimo na socialnih omrežij. S Popolnim trenutkom želi opozoriti na aktualno problematiko odvisnosti od socialnih omrežij in popolnih samopredstavitev. Komad razume kot neke vrste odgovor na omenjeno odvisnost in prikazuje odmik iz te lažne odvisnosti v realno življenje.

Režijo spota so Banditi prepustili domišljiji Hedvike Petkovšek, ki je v zgodbi prikazala dvojnost  – pisanje po zidu in na virtualnih omrežjih. Na eni strani imamo virtualni svet, na drugi pa realnost, ki se, z besedami režiserke: “v videu odslikuje kot personalizirana pot s samostojnimi koraki, brez olepšav z osebno usklajenostjo brez želje po ugajanju in idealiziranju. Resnično življenje poteka v trenutku … in v barvah. Brez iskanja zgodbe. Resnično življenje preprosto – JE.”