Balkan Boys ali “10 let glasbenega hedonizma”

Balkan Boys - fotografije: Peter Bajnoci (2019)

Balkan Boys že deset let navdušujejo domačo in tujo publiko s svojim unikatnim zvokom Balkana v ritmih sveta in energičnimi odrskimi nastopi.

Številčna zasedba, ki se je iz domače garaže kmalu povzpela na velike odre slovenske glasbene scene, je hitro našla pot do poslušalcev s svojim ‘glasbenim hedonizmom’ in zabavo, ki jo prinesejo s sabo, kamorkoli gredo. V sredo, 16. oktobra, bodo svojih prvih 10 let praznovali na velikem koncertu, ki bo potekal v ljubljanski Cvetličarni.

Poleg slavljencev bodo na odru stali tudi njihovi glasbeni prijatelji, sodelavci in idoli: Zlatko, Rudi Bučar, Marko Marković, Dej še’n litro in Lado Bizovičar. In ker pri Balkan Boys nikoli ne veš, morda na žur pride še kdo! Da pa bo kupica še bolj polna, Balkan Boys na ta dan izdajajo tudi svoj novi, tretji album. Če jih še ne poznate, preverite, kakšen je njihov energični balkanski duh in se jim pridružite na velikem slavju v Cvetličarni! Če pa jih, pa tako že veste, da gre za neponovljiv koncert, ki ga je treba doživeti.

Balkan Boys niso navadna Balkan skupina. So najčistejši odraz tega, kako daleč lahko Balkan seže, kako kompleksna in hkrati lahka, kako čustvena in obenem zabavna je lahko balkanska glasba, ki pa jo Balkan Boys mešajo z rumbo, skajem, gypsy-jem, swingom, reggaejem. Zvok Balkana v ritmih sveta!

KONCERT OB 10. OBLETNICI ZASEDBE BALKAN BOYS! WELCOME TO THE GIPSYLAND: SREDA, 16. OKTOBER 2019, CVETLIČARNA, LJUBLJANA

Gostje: Marko Marković, Zlatko, Rudi Bučar, Lado Bizovičar, Dej še’n litro

Balkan Boys že deset let k nam prinašajo energični duh Balkana, kar bodo obeležili v sredo, 16. oktobra, z velikim koncertom v Cvetličarni in z izidom novega albuma. Ples, skakanje, izvrstna improvizacija in odličen ter raznolik repertoar je tisto, kar vas bo ob poslušanju osmerice mladeničev, ki tvorijo Balkan boys, popeljalo do prave katarze. Začutili boste svet Balkana na popolnoma novi ravni, priznali boste kvaliteto, pa četudi vam tovrstna glasba ni blizu! Ne zamudite!

Več o skupini

Zgodba Balkan Boys se je sicer začela leta 2007, ko je njihov pevec in prva trobenta Rok Nemanič Nemo obiskal srce trubaške glasbe in energije – festival Gučo, kjer je začutil moč balkanske glasbe. Želja po ustvarjanju tovrstne oz. sorodne glasbene zvrsti je tlela naslednji dve leti in leta 2009 nastanejo Balkan Boys, z idejo združevanja generacij preko balkanskih ritmov, duše in energije. V prvih letih so se posvečali raziskovanju glasbe in iskanju svojega unikatnega zvoka, ki so ga prvič predstavili javnosti leta 2012 na svojem še malce začetniškem prvencu ‘From Zabledam’. Rast in odraščanje v letih, ki so sledila, in unikaten glasbeni slog, ki so ga sami poimenovali balkan pop fusion (oz. na daljše etno meets balkan meets gypsy, ska, reggae, swing, rumba fusion), jim je prinašal vse večjo prepoznavnost, zanimiva glasbena sodelovanja (Zlatko, Rudi Bučar, Vlado Kreslin …) in koncerte z največjimi (Vlado Kreslin, Magnifico, Goran Bregović, Dubioza Kolektiv …). Leta 2015 izdajo drugi album ‘Radio Me Gusta’ in nadaljujejo svoj pohod po domačih in tujih odrih, po manjših koncertih in večjih festivalih, z zanimivimi, popularnimi in mojstrskimi glasbeniki ali samostojno.