Avtomobili 40-letnico obeležujejo z novim singlom in albumom

Avtomobili (FOTO: Nika Holcl Praper)
Avtomobili (FOTO: Nika Holcl Praper)

Legendarna primorska zasedba Avtomobili, ki jo sestavljajo: David Morgan – bobni, Boštjan Andrejc – Bushy – kitare, David Šuligoj – bas, Mirko Vuksanović – klaviature in Marko Vuksanović – vokal, neprekinjeno deluje že 40 let.

Na kratko o prihajajočem albumu

Častitljiv jubilej so se člani skupine odločili kronati z novim, že enajstim, studijskim albumom ‘Sijaj‘, ki bo pri ZKP RTV Slovenija 20. septembra izšel v treh formatih: kot CD, digitalni album in kot LP plošča, tako, da bodo tudi ljubitelji vinila, ki jih je vse več, prišli na svoj račun. V prednaročilu je ta do 19. septembra na voljo z 10 % popustom.

Plošča prinaša 13 novih skladb, na katere so fantje zelo ponosni, saj pomenijo korak naprej v zvenu skupine, ki pa ostaja ‘avtomobilsko’ prepoznaven in unikaten. ‘Album smo zaradi Covida snemali dolgi dve leti, v celoti pa je nastal v Gorici. Pri njej so poleg članov zasedbe sodelovali še: Rok Škarabot na tolkalih, Jani Šepetavec na tenor saksofonu in Uroš Trebižan na kontrabasu, ki so s svojimi prispevki nadgradili zvok zasedbe, ne da bi okrnili njegovo bazičnost in prvinskost. Fantje pravijo, da je to najboljši album doslej. Skladbe na njem govorijo o potovanjih, svetu in podeželju v domači Sloveniji,‘ ploščo opisuje Marko, ob tem pa poslušalce vabi in spodbuja, da si o pesmih ustvarijo svojo sliko. V živo jih bodo predstavili 10. 11. v Siti teatru v Ljubljani, že zdaj pa v svet pošiljajo skladbo ‘Dovoli, da‘, ki vas bo popeljala na slovensko podeželje v zgodnjejesenskem času.