Avantasia februarja z novim albumom ‘Moonglow’

Tobias Sammet je pred kratkim napovedal izid novega albuma nemške metal zasedbe Avantasia. Plošček z naslovom ‘Moonglow‘ bo izšel 15. februarja 2019 pod okriljem glasbene založbe Nuclear Blast.

O prihajajočem albumu ‘Moonglow’

Te dni pa so fantje izdali tudi uradni napovednik za prihajoči album, ki bo izšel v naslednjih formatih:
– CD
– Digitalna knjiga (36 strani)
– 2CD + umetniška knjiga (64 strani)
– 2LP (različnih barv)
– BOX (digitalna knjiga + CD + 2LP (ledeno modra + temno modra) + bonus 10′ črna vinilska plošča + podpisana foto kartica + certifikat + poster.
Album že lahko kupite TUKAJ.

Glede prihajajočega ploščka pa je Tobias Sammet povedal: ‘Resnično se že veselim izida albuma ‘Moonglow’. Prve reakcije medijev in prijateljev so bili najboljši komentarji, kar sem jih kdaj dobil v svoji celotni 27- letni karieri. Brez sranja to je resnica, Sascha in jaz sva preobremenjena! Da bi se izognil dolgčasu, sem se sredi promocije in priprav na turnejo sam vključil v vse podrobnosti glede albuma. Glede izgleda, knjižice, embalaže, vse to, da bi poskrbel, da bo album pritegnil poslušalca v drugi svet. Želel sem, da bi ‘Moonglow’ postala celovita izkušnja ubežnika, kot sem jaz. Moja najljubša izdaja je ogromna, super strogo omejena umetniška knjiga skupaj z bonus skladbo in bonus CD-jem. Masivna knjiga s fotografijami, intervjuji, zapiski in ilustracijami slikarja Grimshawa, ki mi je bil velik navdih. Ta knjiga je vse, kar je potrebno, da poslušalca povabim, da prisluhne ‘Moonglow’ svetu. Tu pa je še manjša digitalna knjiga, kateri je priložena bonus skladba. In seveda so tu še vinilske plošče. Izjemno sem ponosen na vse te majhne zaklade in komaj čakam, da izidejo!’

Na prihajajočem ploščku bo 11 novih skladb, skupina Avantasia pa je tokrat k sodelovanju povabila številne pevce. Tobias je tokrat moči združil s številnimi znanimi, kot so Ronnie Atkins, Jørn Lande, Eric Martin, Geoff Tate, Michael Kiske in Bob Catley.

Naslovnica albuma 'Moonglow'.
Naslovnica albuma ‘Moonglow’.

Seznam sklad na albumu ‘Moonglow’:
01. Ghost In The Moon
02. Book Of Shallows
03. Moonglow
04. The Raven Child
05. Starlight
06. Invincible
07. Alchemy
08. The Piper At The Gates Of Dawn
09. Lavender
10. Requiem For A Dream
11. Maniac
Bonus skladba
12. Heart