Ashine v aprilu z novo skladbo po studijskem prvencu

Ashine (Foto Mihael Roškar)

Slovenska metal zasedba Ashine bo 17. aprila točno ob 19. uri na YouTube skupaj z videoposnetkom izdala nov singel z naslovom ‘Relinquished Existence’.

Ekskluzivno na Rocker.si kot prvi poročamo, da bo ‘Relinquished Existence’ prvi singel po izdanem albumu ‘Force of Nature’, ki je izšel decembra lansko leto. Z izidom skupina Ashine nakazuje novo smer ustvarjanja – iz trših thrash riffov prehaja v melodične, globoke in preudarne 7-strunske vode, nova skladba pa hkrati pomeni preobrazbo v zvoku, stilu in načinu delovanja.

Fantje so besedilo in glasbene aranžmaje singla spisali sami, produciral in mixal pa ga je bobnar Timo Kosi. Za montiranje videospota je zaslužen kitarist Leon Roškar, pri tem pa je pomagal Simon Fabjan – sicer producent albuma ‘Force of Nature’.

Ashine (Foto Mihael Roškar)

Ashine je death metal zasedba iz Ptuja, ki aktivno deluje od leta 2013. Po melodičnem EP prvencu z istoimenskim naslovom ‘Ashine’ so fantje zaplavali v nekoliko ‘trše’ vode. Svoj drugi album ‘Force of Nature’ so izdali lansko zimo. Material in izkušnje so nabirali na številnih koncertih in glasbenih turnejah po Romuniji, Bolgariji, Madžarskem in na Češkem, na katerih so sodelovali tudi z drugimi slovenskimi in tujimi glasbenimi zasedbami.


Singel bo ob izidu, 17.4.2021, dostopen pri spletnih ponudnikih glasbe: SPOTIFY, DEEZER, APPLE MUSIC, TIDAL in podobno. Do takrat pa jih lahko spremljate na:

Vabljeni k poslušanju albuma ‘Force of Nature’.