Anja Hrastovšek z lahkotno in novo skladbo ‘Tja bi šla’

Anja Hrastovšek (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Anja Hrastovšek (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Anja Hrastovšek s svojim jazz kvartetom The Oakleys predstavlja skladbo ‘Tja bi šla‘. Anja, ki se z The Oakleys najbolje počuti v jazzu, je tokrat pripravila prikupno, lahkotno skladbo, ki združuje jazz s popom in pripoveduje o njeni (in naši) trenutni realnosti.

Na kratko o Anji Hrastovšek

Pesem ‘Tja bi šla‘ je nastala čisto spontano. Anja in avtor skladbe, Robert Petan, sta tudi sicer prijatelja in na enem od njunih, v teh časih sicer redkih, srečanj se jima je utrnila ideja, da bi naredila skladbo o tegobah, ki nas dandanes pestijo. In nastala je lahkotna in prikupna ‘Tja bi šla’, pesem o tem, kam bi, a ne smemo. ‘Priznam, po svojem tempu je skladba Tja bi šla izven moje cone udobja in tako sem si prvič, ko sem jo poskusila zapeti, skoraj ‘polomila zobe’,‘ je v smehu dejala Anja. ‘Zelo rada namreč pojem dolge tone in fraze, ta pesem pa je drugačna,’ dodaja. Pesem je Anja sicer prijavila na letošnjo Popevko, a ni prišla skozi sito. Zato jo je s fanti iz jazz zasedbe The Oakleys dokončno oblikovala, posnela in danes tudi izdala. Skladbo so posneli v Robertovem (avtor skladbe) Chillhouse studiu, kjer je nastal tudi enostaven videospot zanjo, za katerega je poskrbel Darko Petan. V spotu lahko vidite tudi Njokija, Anjinega kužka, ki ima vlogo tudi v besedilu te simpatične skladbe.

Anja Hrastovšek je jazz pevka, diplomiranka deželnega Konservatorija za glasbo v Celovcu. Prepeva v mednarodno priznani vokalni skupini Jazzva, je ustanoviteljica in glavna vokalistka jazz kvarteta The Oakleys ter glasbene zasedbe SOUL, JAZZ in JAZ, kjer poustvarjajo disco-pop. Poleg tega se kali tudi kot dirigentka MePZ Medicinske fakultete Cor-a in učiteljica pop/jazz petja. Z glasbo se ukvarja od malih nog, v svojem dolgoletnem in pestrem glasbenem raziskovanju pa je prepevala z vrhunskimi pevskimi sestavi in delala z največjimi strokovnjaki svojega področja – tako v popularni kot tudi v zborovski glasbi. Med drugimi je pela z Big Bandom RTV Slovenija.

Skladbo ‘Tja bi šla‘ je Anja z The Oakleys posnela v malo bolj razširjeni zasedbi kot sicer. Pri njenem nastanku so tako sodelovali: Anja Hrastovšek – vokal, Nejc Škofic – klavir, Peter Smrdel – kontrabas, Žiga Smrdel – bobni, Urška Supej – kitara in spremljevalni vokal, Maša But – spremljevalni vokal, Anže Vrabec – aranžma in programiranje godal, Matej Humar – zvočni inženir, Robert Rojc – mix in Metod Komatar – mastering.