A’n’J predstavljajo svojo prvo rock skladbo ‘Luč v temi’

Skupina A'n'J (FOTO: Matic Trepelj)
Skupina A'n'J (FOTO: Matic Trepelj)

A’n’J, novonastali hard’n’heavy rock band, predstavlja svojo prvo skladbo ‘Luč v temi‘. Band se v svojem glasbenem izrazu naslanja na glasbo rock velikanov, ki so pomembno vplivali na njihov razvoj. Za aranžma skladbe ‘Luč v temi‘ je poskrbel Bor Zuljan.

 

Združili nezdružljivo

Jedro banda A’n’J tvorijo vokalistka Ana, kitarist Jernej in klaviaturist Jan. Ano je njena dosedanja glasbena pot vodila od srednješolskih rock bandov do petja v prepoznavnih vokalno-instrumentalnih kolektivih, kot so Vokalna skupina Cantemus in The Moonlight Orchestra. Ljubezen do rock muzike pa jo je pripeljala do kitarista Jerneja, ki je kilometrino pridobival v undergorundu, v bandih, kot so Spotless Minds, Burn Fuse, Human Magnet in drugih. Ana in Jernej sta tri leta ustvarjala glasbo najprej kot duet, a želja po bandu in po surovi energiji, ki jo ima rock glasba, ju je vodila do banda.
Skupaj s klaviaturistom Janom (Kobra Rockshow …), ki je, mimogrede, Anin brat, so osnovali A’n’J, ki se glasbeno zgleduje po prvakih rock glasbe kot so Deep Purple, Whitesnake, Status Quo, Led Zeppelin, Van Halen, Steve Vai, Joe Satriani, Slash in nenazadnje, Šank Rock. A’n’J sestavljata še Klemen Krajnc na bobnih in Jan Palčnik na bas kitari.

 

Prva skladba ‘Luč v temi’

Rock še ni rekel zadnje besede. To dokazujejo tudi A’n’J z njihovo prvo skladbo ‘Luč v temi‘. K sodelovanju pri končni podobi skladbe so povabili kitarista in producenta Bora Zuljana, ki je poskrbel za aranžma skladbe. ‘Luč v temi’ ima tudi svoj videospot – preprosto, koncertna vizualizacijo.