Andrej Šifrer predstavlja skladbo ‘Oče naš’

Andrej Šifrer (FOTO: Facebook Andrej Šifrer)
Andrej Šifrer (FOTO: Facebook Andrej Šifrer)

Glasbeniki se vse bolj poredko odzivajo na dogodke iz goreče sedanjosti in mladi generaciji se očita, da iz svojega ugodja premalo vidijo, spremljajo in komentirajo zmes našega vsakdana. V šestdesetih smo imeli protestne pevce v Petu Seegerju, Bobu Dylanu, Joan Baez in drugih.

 

Šifrer poziva k razsodnosti

Pri nas so v sedemdesetih ledino orali Domicelj, kasneje Brecelj in Šifrer, ki je v osemdesetih pokopal Državo tri leta pred razpadom SFRJ.
Andrej je še danes močno prisoten s svojimi mislimi in je na zadnjem albumu ‘40 LET NOROSTI‘ ponudil pesem ‘OČE NAŠ‘, ki Slovence poziva k razsodnosti, če se že za spravo ne morejo zmeniti.

Pesem ima na Youtubu blizu 40 tisoč ogledov in je na Andrejevih koncertih glavna atrakcija, saj so jo v nekaj časopisih razglasili za novo slovensko himno. Zadnji prizor v videu, je mnogim zgodovinski, saj, kot pravi Andrej, ga lahko samo narišeš. Poizkusite.

Če ste jo zgrešili ob prvem poslušanju, vam to ne sme uspeti pri današnjem, saj je to najžlahtnejši Šifrer kot ga poznamo. Še svež iz turneje po Argentini, kjer je bila ta pesem zadnja na sporedu in je zanjo dobival stoječe ovacije, je nocoj gost v Študentskem naselju ob 21h.