Andrea Bocelli po šestih letih ponovno v Sloveniji

Andrea Bocelli (Foto: _PH_GIOVANNI-DE-SANDRE)

Vstopnice za ta glasbeni spektakel, ki bo jutri, 8. oktobra 2022, v dvorani Stožice, lahko kupite na spletnem portalu Eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih podjetja Eventim

Čeprav se ime Andree Bocellija že od samih začetkov njegove kariere povezuje z vrhunskimi vokalnimi sposobnostmi, svojevrstno barvo glasu in brezhibno glasbeno-scensko produkcijo, ljubitelji glasbe še zmeraj vsak njegov koncert pričakujejo z enakim navdušenjem. Priljubljeni tenorist bo jutri, 8. oktobra 2022, nastopil v Stožicah, kjer bo izvedel najbolj znane operne arije in svoje največje uspešnice, vse v znamenju umetnikovega večnega navdiha – ljubezni.

Prepričan sem, da bo 8. oktober 2022 številnemu občinstvu v ljubljanskih Stožicah ostal v najlepšem spominu in veseli smo, da je občinstvo prepoznalo ta spektakel kot enega izmed glasbenih dogodkov, ki jih je vredno čakati“ – je povedal Alen Ključe, direktor Star produkcije in organizator koncerta.

Slovensko občinstvo je imelo že večkrat priložnost doživeti Bocellijev koncert, a vendar italijanski tenorist ničesar ne prepušča naključju, zato se ni treba čuditi, da je njegovo ime zagotovilo za glasbeni dogodek, ki bo zadovoljil tudi najzahtevnejše ljubitelje klasične glasbe.

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli, ki izhaja iz italijanske Toskane, je na pot slave stopil leta 1992 z nastopom na sanremskem festivalu. Kmalu je sledila prva velika vloga v Verdijevi operi Macbeth, največja prelomnica pa je bila pesem Con te partiro, katere priredba v duetu s svetovno znano sopranistko Sarah Brightman je leta 1996 zasedla vrh glasbenih lestvic in sčasoma postala ena najpopularnejših pesmi vseh časov.

S svojo bogato diskografijo in številnimi priznanji stroke Bocelli že tri desetletja suvereno kraljuje v svetu glasbe.

Najpopularnejši svetovni tenorist je v Ljubljani nazadnje nastopil leta 2016, ko ga je občinstvo pričakalo in pospremilo z ovacijami, kar je že dolgo običajno za enega najslavnejših svetovnih glasbenikov.

Preostale vstopnice za koncert lahko kupite na spletnem portalu Eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih podjetja Eventim.