Aktivistični singel Mileta Kekina: Kdo so ‘Sretni Ljudi’?

Mile Kekin (FOTO: Damjan Končar)
Mile Kekin (FOTO: Damjan Končar)

Nova pesem Mileta Kekina, frontmana hrvaške zasedbe Hladno Pivo, ki uspešno deluje tudi v okviru lastnega glasbenega projekta, je tesno povezana s parlamentarnimi volitvami na Hrvaškem, pa tudi širše. Svoj, kakor ga poimenuje, skromni protest, je prelil v besede in nastala je pesem ‘Sretni ljudi‘.

 

O skladbi ‘Sretni ljudi’

V pesmi gostujejo Saša Antić iz TBF-a in Sara Renar.

Ne pristanemo na poraz, za prihodnost se je vredno boriti – je sporočilo pesmi ‘Sretni ljudi‘. Vladajoče elite so nas zastrupile z uničujočo kombinacijo cinizma in apatije s posiljevanjem mantre, da se ‘nič ne more spremeniti’, ker so ‘vsi isti’.

A kot pravi Kekin v pesmi, je čas, da izstopimo iz tega krožnega toka.

Pesem je poziv k akciji in ne komentar o pokvarjenih politikih in nas nemočnih žrtvah. Tega mi je že vrh glave. ‘Sretni ljudi’ so poziv da prevzamemo odgovornost za svojo prihodnost. Napisal sem jo v enem samem dihu navdihnjen s trenutnim političnem dogajanjem na Hrvaškem.
Velika zahvala gre vokaloma, Maji Rivić in Sari Renar, ter spremljevalnima vokaloma, Dunji Bahtijarević in Urši Raukar. Posebno bi se želel zahvaliti Saši Antiću (TBF), ki je pesem dodatno oplemenitil. – MILE KEKIN