AKCIJA: Novoletna smreka namesto koncerta

Načrt smreke iz odrske konstrukcije, oblikoval Črt Birsa.
Načrt smreke iz odrske konstrukcije, oblikoval Črt Birsa.

V torek, 22. decembra bo na Kongresnem trgu zasvetila še ena božična smreka. A ta ne bo pripeljana iz naših gozdov, ampak bo zgrajena iz odrskih konstrukcij in luči kot opozorilo na prireditveni sektor, ki je v letu 2020 skoraj popolnoma zastal. Kot osvetlitev težav vseh zaposlenih v tem sektorju in hkrati luč upanja za prihajajoče leto.

Prireditveni sektor je v letu 2020 skoraj popolnoma zastal

Potem, ko je v začetku marca prireditveni sektor prvi zaprl svoja vrata, po poletju (skoraj) brez festivalov, po letu okrnjenih koncertov in odpovedanih turnej, bo namesto prireditvenega odra na Kongresnem trgu letos stala smreka. Ta bo zgrajena izključno iz odrskih materialov, postavili pa jo bodo domači odrski delavci. Vsi vpeti v prireditve sicer skrbijo predvsem za nasmeške in veselje ljudi, a jim je bilo to letos onemogočeno, zato upajo, da s posebno smreko pričarajo tudi nekaj prazničnega vzdušja.

Akcijo s pomočjo Mestne občine Ljubljana in požrtvovalnih posameznikov in podjetij organizira dobrodelno društvo MiDelamoDogodke.

 

O društvu MiDelamoDogodke

V zadnjem letu je bilo odpovedanih na tisoče dogodkov, ugasnili so prihodki, nekateri so se znašli na robu preživetja. Na težave vseh delavcev v zaodrju in seveda vseh nastopajočih, je društvo opozorilo že septembra z videom #midelamodogodke, ki si ga je na Facebooku in YouTubu ogledalo več kot 50.000 ljudi. Pozneje je na problematiko opozarjalo še z akcijo #LightItInRed, v kateri se je 44 slovenskih prizorišč za en večer obarvalo rdeče. Pred kratkim je zagnalo tudi dobrodelno akcijo za odrske delavce – s prodajo majic, puloverjev in vrečk društvo zbira denar za odrske delavce – 100% dobička bo namenjeno ogroženim.

Akcija za odrske delavce

Akcija za odrske delavce je v prvem tednu zbrala 2000 evrov. S prodajo majic, puloverjev in vrečk društvo zbira denar za potrebne pomoči – 100% izkupiček bo namenjen delavcem v krizi. Pomoč je v tokratni akciji namenjena delavcem iz zaodrja. Prošnje za pomoč bo društvo začelo zbirati v kratkem.

Društvo vzpodbuja podporo vsem vpetim v dogodke – glasbenike podprimo z nakupom njihovih albumov, odrske delavce pa z nakupom majic!