AC/DC z novim videom ‘Realize’

AC/DC ne počivajo.
AC/DC ne počivajo.

Legendarna avstralska rock zasedba AC/DC je izdala nov video za skladbo ‘Realize‘, ki je tudi na njihovem aktualnem studijskem albumu ‘Power Up‘ izdanem novembra lani.

Album ‘Power Up’ v celoti posvečen Malcolmu Youngu

Plošček ‘Power Up‘ je naslednik albuma ‘Rock Or Bust‘ (2014) pri nastanki pa so sodelovali Brian Johnson na vokalu, Phil Rudd na bobnih, Cliff Williams na bas kitari ter Angus ter Stevie Young na kitari.

Za režijo sta poskrbela Clemens Habicht in Josh Cheuse, gre za črno-beli video, ki prikazuje Angusa, Briana, Cliffa, Phila in Stevieja med tistim, kar delajo najboljše: skupaj. Soočeni z izzivom, da imajo skupino na petih različnih lokacijah, so režiserji video posneli kot uganko in uporabili Habichtovo znanje ter sestavili vsak posamezen nastop, da so ustvarili skladen vizual, ki prikazuje AC/DC kot še nikoli prej.

Glede same skladbe ‘Realize‘ je Angus nedavno povedal: Realize‘, spomnim se, da sva delala skupaj z Malom na skladbi. Za to sva porabila precej časa. Bila je še ena močna ideja, ki jo je imel. Vedel sem, kako zelo mu je všeč. Spomnim se, ko sva jo prvotno pisala, napor, ki ga je vložil in kako je vse skupaj sestavil. Stvar je v tem, da se spomnim, da smo imeli skupno glasbeno plat, kako si to želimo narediti. Ko mi je dal idejo z verzom, o tem, kako si želi besedilo, mi je grobo zapel. In slišal sem, ves dan mi je ostala v spominu. Pomislil sem, kako pameten je. Pravkar si je nekaj zamislil. To je bila ena izmed tistih stvari, ki sem si jo nenehno ponavljal v glavi.’

Ni skrivnost, da je album ‘Power Up‘ nekakšen poklon Malcolmu, ki je umrl leta 2017, zaradi posledic demence. Star je bil le 64 let. Leta 2014 je razkril, da trpi za demenco in zapustil zasedbo AC/DC, namesto njega pa je vskočil njegov nečak Stevie Young.

Malcolm je skupaj z Angusom podpisan pod vseh 12 skladb na albumu ‘Power Up’.