AC/DC: Ali bo Power Up res zadnji album?

Foto: Facebook, promo
Foto: Facebook, promo

Angus Young je v nedavnem intervjuju za Let There Be Talk potrdil, da ima na zalogi še kar nekaj neuporabljenega materiala, ki sta ga ustvarila s pokojnim bratom Malcolmom. Nekatere ideje naj bi bile stare tudi več kot 10 let. Iz omenjene množice prihajajo tudi skladbe s prihajajočega albuma Power Up

“Veliko pesmi je nastalo, ko smo pripravljali album [2008] Black Ice,” je dejal. “Z Malcolmom sva veliko let preživela v majhnem studiu in ves čas delala … in v tem času sva ustvarila veliko materiala.”

Young je poudaril, da “ko smo se lotili priprave Black Ice, smo imeli na voljo nekaj škatel idej, in odprli smo samo eno.”

Angus se je tudi spomnil, da jim je producent Brendan O’Brien rekel: “Materiala imate dovolj za odličen album,” čeprav je bil “to le prvi CD.” “Malu sem celo rekel: “Hej, tukaj se valjamo v idejah – naj nadaljujemo, in naredimo še nekaj?” Malcolm je rekel: “Ne. Kasneje bomo nadaljevali. Ne skrbite.” Vedno je rekel: “Pri nas ne zavržemo ničesar. Če imamo dobro idejo, jo bomo uporabili.”

AC/DC so pred dnevi izdali svojo prvo novo skladbo v več kot petih letih. Singel ‘Shot In The Dark,’ ki nakazuje izgled prihajajočega albuma Power Up (PWR/UP), ki ga je skupina skrivoma posnela v kanadskem Vancouvru. Prihajajoči album bo nasledil Rock or Bust iz leta 2014. Ploščo, katere promocijsko turnejo je zaznamovalo kar nekaj težav, saj je zasedbo sredi serije koncertov zaradi težav s sluhom zapustil pevec Johnson, ki ga je nadomestil Axl Rose. Kadrovski menjavi sta se zgodili tudi na bobnih in ritem kitari. Bobnar Phil Rudd se je namreč vmes znašel v resnih pravnih težavah, zaradi česa ga je nadomestil Chris Slade, ki je z zasedbo sodeloval v času plošče The Razors Edge (1990). Ustanovni član in ritem kitarist Malcolm Young je AC/DC zapustil zaradi zdravstvenih težav; umrl leta 2017. Malcolma je nadomestil Stevie Young, ki je v zasedbi še danes.