Abba bo namesto dveh izdala kar pet novih skladb

Legendarna pop senzacija ABBA bo namesto dveh, izdala kar pet novih in do zdaj še ne slišanih skladb.

 

Skladbe bodo izšle prihodnje leto

Švedski pop kvartet je prvotno načrtoval, da bo konec letošnjega leta izdal dve novi skladbi, a je pandemija koronavirusa tudi njim zagodla.

Geoff Lloyd, soorganizator podcasta Reasons To Be Cheerful, je dejal: ‘Preživel sem eno uro z Björnom Ulvaeusom iz Abbe preko aplikacije Zoom. V karanteni je – v Stockholmu ima otok. Posneli so že pet novih pesmi. Morali bi jih izdati konec leta … Zaradi tehničnih težav in pandemije pa so se stvari zavlekle. Ampak mi je obljubil, da bo nova glasba skupine Abba izšla prihodnje leto.’

Zadnji studijski album ‘The Visitors‘ je zasedba Abba izdala leta 1981. V letih 1993 – 1994 pa so izdali še tri neobjavljene skladbe.

V skupini Abba so Ulvaes, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad in Agnetha Fältskog, zasloveli pa so leta 1974 z nastopom na Evroviziji, ko so navdušili z zmagovalno in še danes priljubljeno skladbo ‘Waterloo‘.

Na vrhuncu slave je bila skupina sestavljena iz dveh zakonskih parov, vendar sta se obe razmerji v času njihovega delovanja razšli. ABBA je svoj zadnji uradni nastop izvedla leta 1982, nato so se njihove poti razšle. Kasneje so se dobili še nekajkrat skupaj ob posebnih priložnostih, a skupina kot sama ni nikoli več zaživela. Skupina Abba pa je kljub temu, da že vrsto let ne obstaja še vedno ena izmed najbolj priljubljenih glasbenih skupin vseh časov.