A ste kej ‘Prismojeni?’

Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Prismojeni profesorji bluesa predstavljajo tretji singel z istoimenskega albuma ‘Prismojeni?‘.

 

Nedavno so izdali album ‘Prismojeni?’

Album, ki je izšel prejšnji teden, poleg singlov ‘El Paradiso‘, ‘Slej al prej‘ in ‘Prismojeni?‘ ponuja še šest novih skladb. Čisto v svojem stilu pa so Prismojenci poskrbeli tudi za devet različnih naslovnic CD-ja – vsaka skladba ima svojo.

Album je že na voljo v Nikini spletni trgovini, prav tako pa ga lahko v celoti poslušate na svoji najljubši streaming platformi.

Skladbo ‘Prismojeni?‘ pa so fantje oplemenitili tudi z nič manj prismojenim videom, o katerem so podali prismojeno izjavo v domnevno japonskem slogu: ‘Če plešemo ali ne, v vsakem primeru smo opice. In tudi opice kdaj pa kdaj padejo z drevesa.’

‘Novo ploščo Prismojencev zaznamuje eno: sprememba. To pravzaprav pomeni, da jo zaznamuje cela množica. Množica sprememb, drobnih in velikih, tihih in očitnih. Ena najbolj očitnih je uporaba slovenščine. Lepo je videti, kadar ustvarjalci na svoji koži pridejo do spoznanja, da materinščina ni manjvredna v nobenem žanru. To je le korak do spoznanja, da je pravzaprav vredna več. Da ponuja to, česar ne more noben drug jezik. Ker je materinščina.’ (Jure Longyka)

‘Prismojenci na prvi pogled izdajajo svoje ideale manijakov bluesa, ampak mogoče prav zato ostajajo največji bluzarji daleč naokrog.’ (Pero Lovšin)