A Flock Of Seagulls z novim singlom ‘Say You Love Me’

Po albumu Ascension iz leta 2018 se A Flock Of Seagulls vračajo s skladbo ‘Say You Love Me’, glavnim singlom z novega albuma, drugim delom opusa Orchestral Hits. String Theory vključuje 11 novih posnetkov nekaterih klasičnih uspešnic in drugih priljubljenih skladb. Singel ‘Say You Love Me‘ ima osem različnih različic, remikse in glasbeni video.

O A Flock Of Seagulls

A Flock Of Seagulls so verjetno najbolj znani po svojih odbitih pričeskah in uspešnici ‘I Ran’. Bili pa so tudi eni glavnih izvajalcev novega vala. Zasedba je nastala leta 1980, njeni ustanovni člani pa so bili frizer Mike Score (glavni vokal, klaviature), njegov brat Ali (bobni) in Mikeov kolega frizerjem Frankom Maudsleyjem (bas). Čez nekaj časa se jim je pridružil še kitarist Paul Reynolds. Njihov prvi hit je bila skladba ‘Telecommunication’, ki je postala podzemna stalnica takratnih klubov. Uspehu je sledil podpis pogodbe z Jiveom, njej pa izid istoimenskega prvenca. ‘I Ran (So Far Away)’ je hitro osvojil vrhove lestvic.

A Flock Of Seagulls so poznani tudi po referencah v popularni kulturi, med katerim verjetno najbolj izstopajo Rossova frizura iz serije Friends, uporaba ‘I Ran’ v GTA Vice City in reference v filmih Pulp Fiction, X-Men in The Wedding Singer.

Leta 2003 se je prvotna zasedba Mike, Ali, Frank in Paul zbrala za enkratni nastop v seriji VH1 Bands Reunited. Septembra 2004 so se ponovno reformirali in odšli na kratko turnejo po ZDA. Med letoma 2004 in 2021 je bil Mike zaseden s turnejami po vsem svetu. Leta 2018 se je skupina spet sestala na albumu Ascension. Vsi prvotni člani  so sodelovali tudi pri pripravi String Theory.