72-letni Brian May doživel srčni napad

Brian May (Foto: MJ-Pictures.com)

Brian May je včeraj sam razkril, da so ga odpeljali v bolnišnico, saj je trpel hude bolečine, po tem ko je doživel srčni infarkt. Po operaciji se počuti dobro in je bojda že pripravljen – kot pravi sam – da se vrne nazaj v rokerske vode.

Glavni kitarist skupine Queen je pojasnil, da je imel blokirane tri arterije in je čutil bolečino v prsnem košu, ki je trajala okoli 40 minut. Glasbenik je dejal tudi, da je bil zagotovo blizu smrti, brez da bi se tega zavedal, kar so mu pojasnili šele zdravniki kasneje. “Poleg bolečin v hrbtu, ki sem jih imel že prej, sem doživel še majhen srčni infarkt. Rečem mu majhen, zato ker ni pustil večjih posledic. Okoli 40 minut bolečin v prsnem košu in napetost. Občutek v rokah in potenje. Ko sem se zbudil, nisem čutil ničesar. Kot da se nič ne bi zgodilo. Zdravniki so opravili izjemno operacijo. Zahvaljujem se jim od srca. Bil sem blizu smrti, bolečina je sicer prihajala še od drugod, ampak sem dobro. Pripravljen sem na rock!”

Skorajšnje srečanje z usodo pa je prišlo le malo po tem, ko se je kitarist znašel v bolnišnici zaradi malce bolj nerodne, a nič manj nevarne situacije. Ranil si je ritnici v nesreči med vrtnarjenjem. Ampak ni razkril, kaj se je v resnici zgodilo.“Natrgal sem si moj gluteus maximus na košče v trenutku preveč zagnanega vrtnarjenja,” je zapisal na instagramu, kamor je objavil tudi fotografijo. “Hitro sem se znašel v bolnišnici, kjer so opravili slikanje, da izvemo, kako močno sem se dejansko ranil.”

Dodal je še: “Očitno sem se kar dobro ranil – to je bilo pred dnevi – zato še nekaj časa ne bom mogel hoditi, ali spati, karkoli brez pomoči, kajti bolečina je neizprosna. Prosim ne pošiljajte mi sočutja, rabim samo nekaj časa in malo zdravilne tišine,” je še dodal.