2Cellos: vstopnice za koncert se odlično prodajajo

2Cellos (FOTO: Aleš Žnidaršič)
2Cellos (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Za koncert največje slovensko-hrvaške crossover svetovne atrakcije 2CELLOS, ki bo 29. junija 2018 ob 21.00 nastopila na ekskluzivnem vseslovenskem velikem open air spektaklu na samo za to priložnost posebej pripravljeni poletni areni na prostem ob stadionu Bonifika v Kopru, je v 14 dneh prodanih že več kot 7.000 (!) vstopnic. Z rekordno prodajo že prvi dan (kar 3.000 vstopnic v enem dnevu) sta tako presegla ne le prodajo svojih dosedanjih koncertov v Sloveniji, ampak že leta in leta prodajo drugih koncertov pri nas! Ta neverjetni uspeh lahko pripišemo njunemu izjemnemu slovesu, ki ga imata med slovenskimi oboževalci skupine, ki jih je gotovo tako veliko kot na Hrvaškem, kupci vstopnic pa so tudi iz sosednje Italije in Avstrije. Priporočamo vam, da pohitite z nakupom!

 

Pred dnevi sta razprodala zagrebško Areno

Slovensko-hrvaški dvojec pa je minuli konec tedna navdušil razprodano Areno v Zagrebu, v kateri sta na več kot 2-urnem nastopu navdušila zbrano občinstvo. V celotni regiji so na voljo vstopnice samo še za koprski koncert 29. junija, ki bo prav gotovo nekaj posebnega, saj se bo odvil na posebnem prizorišču ob stadionu Bonifika, ki ga bodo prav posebej pripravili samo za to priložnost in bo na njem prostora na lepo urejenih tribunah in parterjem za več kot 10.000 oboževalcev tega svetovno priznanega dua.

Kot zanimivost naj omenimo, da ravno te dni Steven Tyler, legendarni pevec še bolj legendarne zasedbe Aerosmith praznoval svoj 70. rojstni dan. 2CELLOS sta lani v rimskem Koloseju imela priložnost nastopiti z njim na odru za skladbo ‘Walk This Way‘, ki je tudi stalnica bogatega crossover repertoarja Luke Šulića in Stjepana Hauserja.

2Cellos polnita dvorane po svem svetu. FOTO: Aleš Žnidaršič
2Cellos polnita dvorane po svem svetu. FOTO: Aleš Žnidaršič

Na tem največjem poletnem dogodku v Sloveniji, ki bo na Obalo privabil oboževalce 2CELLOS tako iz vse Slovenije, kot tudi iz tujine, bosta klasično izobražena violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser predstavila svoje največje uspešnice, s katerimi sta zaznamovala svojo bogato in uspešno kariero. Po lani kar dveh razprodanih Arenah Stožice v zelo kratkem času vam priporočamo, da si hitro priskrbite vstopnice za ta ekskluzivni poletni koncert izjemno priljubljenega dvojca 2CELLOS! Vstopnice za ta dolgo pričakovani ekskluzivni veliki open air koncert so na voljo na www.eventim.si in vseh Eventimovih prodajnih mestih!

 

Vračata se v Slovenijo

Navdušita prav vsakega obiskovalca. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Navdušita prav vsakega obiskovalca. (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Svetovno priznana zvezdnika, čelista 2CELLOS, tako napovedujeta povratek v Slovenijo po razprodanih koncertih na najprestižnješih svetovnih odrih, kot so Royal Albert Hall, Radio City Music Hall, Red Rocks in številni drugi. Pred nekaj tedni sta izdala singel ‘Perfec’t, uspešnico Eda Sheerana, marca letos pa bosta pripravila še tri koncerte v regiji, in sicer v Areni Zagreb, Spaladium Areni v Splitu in Zetri v Sarajevu. Sledila bo kanadska in evropska turneja, ki jo zaključita z velikim vseslovenskim ekskluzivnim open air koncertom 29. junija v Kopru! Upravičeno se lahko pohvalita s preko 1.200 koncertov po celem svetu, več kot 10 milijonov gledalcev na koncertih, 3 milijoni prevoženih kilometrov, preko milijona všečkov na Facebooku, 650 milijonov ogledov le na YouTubu (od tega 100 milijonov ogledov samo za največjo uspešnico ‘Thunderstruck’) in še bi lahko naštevali. Zato lahko za 2CELLOS rečemo, da sta največja glasbena atrakcija iz naše regije vseh časov. Polnita arene po celem svetu in sodelujeta s svetovnimi zvezniki kot so Elton John, Zucchero, Bocelli in drugimi. Luka Šulić in Stjepan Hauser trenutno snemata svoj peti album, ki bo po zadnjem albumu filmske glasbe, ki sta ga posnela z Londonskim simfoničnim orkestrom, spet rokovsko obarvan.

Lansko leto, leto 2017 je zaznamoval izid albuma filmske glasbe ‘SCORE‘ in svetovna turneja, na kateri so bili povsem vsi koncerti razprodani! Njun velik preboj je bila ameriška turneja, kjer sta nastopila na več kot 40 razprodanih koncertih, med njimi v prestižnih koncertnih dvoranah in prizoriščih, kot sta slovita Red Rocks in Radio City Hall. Pred tem sta ima veliko italijansko turnejo, nastop v beograjski Areni, dvakrat sta razprodala Areno Stožice in 2. julija še puljsko Areno. Sledila je razprona evropska turneja, v okviru katere sta obiskala Budimpešto, Bruselj, Barcelono, Dunaj, Pariz, Berlin, nastopila sta tudi v slovitem Royal Albert Hallu v Londonu. Septembra sta sodelovala na dveh prestižnih dogodkih, na 10. obletnici smrti Luciana Pavarottija v veronski Areni in na koncertu, ki ga je v rimskem Koloseju gostil Andrea Bocelli, kjer sta nastopila z Bocellijem in celo pevcem skupine Aerosmith Stevenom Tylerjem. Trenutno sta Luka in Stjepan v studiju, kjer snemata posnetke na nov album, ki bo izšel jeseni in bo spet bolj rokovsko obarvan.

 

Na kratko o 2Cellos

Luka Šulić se je rodil leta 1987 v Mariboru, odraščal pa je v med Mariborom in Dubrovnikom, od koder prihaja njegov oče. Je diplomant londonske Kraljeve glasbene akademije. Lukov oče živi v Mariboru in igra v simfoničnem orkestru mariborske opere, medtem ko njegova mama, ki prihaja iz Izole, uči na glasbeni šoli v Mariboru. Stjepan Hauser se je rodil leta 1986 v Pulju in je diplomiral na Kraljevem glasbenem kolidžu v britanskem Manchestru.

Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Svetovno slavo sta dosegla pred šestimi leti, ko sta na spletni strani YouTube, pod imenom 2CELLOS, obljavila priredbo skladbe Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralna poslastica, je Luki in Stjepanu odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, kasneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Sir Elton John.

Z veseljem se vračata v Slovenijo. FOTO: Aleš Žnidaršič
Z veseljem se vračata v Slovenijo. FOTO: Aleš Žnidaršič

 Sledilo je več kot 1.200 samostojnih koncertov po celem svetu, milijoni ogledov na spletnem mestu YouTubu (uradni spletni 2CELLOS kanal YouTube ima že prek 650 milijonov ogledov, od tega ima samo videospot Thunderstruck preko 100 milijonov ogledov), gostovanja v najprestižnejših svetovnih televizijskih spektaklih – od podelitve Zlate Žoge (FIFA) do nastopa v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta, gostovanja v Tonight showu z Jayem Lenom, igranja v epizodi priljubljene ameriške serije Glee, pa vse do gostovanja v The Ellen DeGeneres Showu in TV total s Stefanom Raabom. Za seboj imata izjemna mednarodna glasbena sodelovanja, med katerimi so Zucchero, Andrea Bocelli, kitajski pianist Lang Lang, Steve Vai in mnogi drugi. Luka in Stjepan sta med drugim nastopila tudi pod taktirko svetovno prizananega dirigenta Zubin Methe, prav posebej pa cenita tudi sodelovanje s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevićem.

 Luka in Stjepan pravkar snemata peti studijski album. Ta bo spet povsem nekaj novega po izjemnem albumu ‘Score’, ki sta ga lani posnela – in s tem so se uresničile tudi njune dolgoletne sanje – s slovitim simfoničnim koncertom iz Londona, enim najbolj priznanih in najboljših orkestrov na svetu.