2Cellos bosta nastopila na finalu Lige prvakov

2Cellos (FOTO: Aleš Žnidaršič)
2Cellos (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Iz UEFA so sporočili, pa tudi Luka in Stjepan sta objavila novico na svojem Facebook profilu, oblečena v nogometne drese Reala oziroma Liverpoola, da bosta 2CELLOS naslednjo soboto na stadionu v ukrajinski prestolnici Kijev izvedla ‘instrumentalno skladbo, ki jo ljubijo nogometni navdušenci po vsem svetu’.  Kot je to v njuni navadi, bosta glasbenika skladbo seveda predstavila v svoji izvedbi.

 

2Cellos navdušujeta po vsem svetu

Pri UEFI so člana dueta tudi natančneje predstavili: oba čelo igrata že od otroštva ter da se lahko Šulić pohvali z diplomo Kraljeve glasbene akademije iz Londona, Hauser pa je diplomiral na Kraljevem severnem glasbenem kolidžu v Manchestru.‘To je za naju izjemna priložnost, da bova bila lahko del tako neverjetnega dogodka. Tega nastopa se bova spominjala vse življenje, zato si res želiva pripraviti nastop, kot se spodobi,’ je dejal Hauser (več si lahko preberete TUKAJ).

 

Kratka biografija

Luka Šulić se je rodil leta 1987 v Mariboru, odraščal pa je v med Mariborom in Dubrovnikom, od koder prihaja njegov oče. Je diplomant londonske Kraljeve glasbene akademije. Lukov oče živi v Mariboru in igra v simfoničnem orkestru mariborske opere, medtem ko njegova mama, ki prihaja iz Izole, uči na glasbeni šoli v Mariboru. Stjepan Hauser se je rodil leta 1986 v Pulju in je diplomiral na Kraljevem glasbenem kolidžu v britanskem Manchestru.

Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Svetovno slavo sta dosegla pred šestimi leti, ko sta na spletni strani YouTube, pod imenom 2CELLOS, obljavila priredbo skladbe ‘Smooth Criminal‘ pokojnega Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralna poslastica, je Luki in Stjepanu odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, kasneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Sir Elton John.

Letos poleti bosta nastopila tudi v Mariboru in Kopru. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Letos poleti bosta nastopila tudi v Mariboru in Kopru. (FOTO: Aleš Žnidaršič)

 Sledilo je več kot 1.200 samostojnih koncertov po celem svetu, milijoni ogledov na spletnem mestu YouTubu (uradni spletni 2CELLOS kanal YouTube ima že prek 650 milijonov ogledov, od tega ima samo videospot ‘Thunderstruck‘ preko 100 milijonov ogledov), gostovanja v najprestižnejših svetovnih televizijskih spektaklih – od podelitve Zlate Žoge (FIFA) do nastopa v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta, gostovanja v Tonight showu z Jayem Lenom, igranja v epizodi priljubljene ameriške serije Glee, pa vse do gostovanja v The Ellen DeGeneres Showu in TV total s Stefanom Raabom. Za seboj imata izjemna mednarodna glasbena sodelovanja, med katerimi so Zucchero, Andrea Bocelli, kitajski pianist Lang Lang, Steve Vai in mnogi drugi. Luka in Stjepan sta med drugim nastopila tudi pod taktirko svetovno prizananega dirigenta Zubin Methe, prav posebej pa cenita tudi sodelovanje s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevićem.

Luka in Stjepan pravkar snemata peti studijski album. Ta bo spet povsem nekaj novega po izjemnem albumu ‘Score‘, ki sta ga lani posnela – in s tem so se uresničile tudi njune dolgoletne sanje – s slovitim simfoničnim koncertom iz Londona, enim najbolj priznanih in najboljših orkestrov na svetu.