29. marca bo Big Foot Mama zažigala plamene v raju!

Big Foot Mama (FOTO: YouTube)
Big Foot Mama (FOTO: YouTube)

To bo slovesni dan, ko bomo pričakali prihod novega albuma ‘Plameni v raju’! Zapišite si, 29. marec v SiTi Teatru v BTC-ju. Vrnitev skupine, ki pravzaprav nikoli ni odšla. Vedno prisotni in vedno zažigajoči Big Foot Mama bodo na ta dan založili glasbene trgovine z osmim studijskim albumom, bo tej priložnosti pa so tudi razkrili naslovnico in naslove vseh trinajstih novih skladb. Vključno s singlom ‘Še sanja se ti ne‘, katerega besedilo kljub nedavni izdaji že znamo na pamet.

 

Album bodo prvič predstavili v SiTi Teatru

Album bodo na dan izida predstavili na zaprtem koncertu v SiTi Teatru! Seveda na čelu s slovensko glasbeno legendo – ni ga potrebno posebej napovedati – vokalistom z idealnim raskavim glasom za rokerski sound. Na odru frontman z močno prezenco, v ozadju pa tisti povezovalni člen v bendu, ki dobro začuti, kdaj so izpolnjeni vsi tisti pogoji za ustvarjanje nove glasbe.

 

Več o albumu

Plameni v raju je osmi studijski album rock skupine Big Foot Mama, ki bo izšel 29. marca 2018 pri založbi Nika Records. Album je skupina začela snemati v Studiu Wong v Berlinu, izid albuma pa so napovedali z izdajo videospota za singl ‘Sanja se ti ne’ 6. marca. Videospot je režiral Ven Jemeršić. Pred naznanitvijo naslova albuma je skupina na Facebook profilu postopoma razkrivala naslov albuma po nekaj črk na enkrat.

Izbiro naslova je skupina pojasnila na sledeč način: »Gre za alegorijo dvojnosti človekove narave, ki po eni strani večno stremi k nekim idealnim življenjskim vrednotam, hkrati pa se nenehno igra z ognjem. Album pravzaprav vidimo kot zgodbo; ko smo skladbe zložili v določen vrstni red, smo ugotovili, da ima rdečo nit: zvezo dveh ljudi, ki si prizadevata ustvariti svoj osebni raj na zemlji, a se morata prebiti skozi premnoge plamene, preden najdeta svoj mir. In začneta znova.«