Stray Train najavljajo drugi album in koncert v Kinu Šiška!

Stray Train pred izdajo drugega albuma. Foto: CityLife

Slovenski mediji so zasedbo Stray Train upravičeno poimenovali ‘blues rockmašina’, kajti ne popopolnoma neznana zasedba, ki je leta 2016 izdala album prvenec z enigmatičnim naslovom, ‘Just ‘cos you got monkey off your back doesn’t mean circus has left town‘, je kmalu po izdaji pritegnila pozornost domače in evropske glasbene srenje.

Večina glasbenih sladokuscev je prepoznala svež veter, ki ga je zasedba z močnimi vplivi južnjaškega bluesa vnesla v naš prostor in v širšo regijo.

Začetki zasedbe Stray Train segajo v leto 2015:
Zgodba o začetnem zagonu spominja na filmski road trip: Luka Lamut (pevec), Niko Jug (bas kitara),Viktor Ivanovic (bobni), Jure Golobič (kitara) ter Boban Milunović (kitara) so že po nekaj mesecih preigravanja začeli ustvarjati avtorske komade in se brezkompromisno podali na “roadtrip” naravnost v Amsterdam, kjer so v zgolj petih dneh posneli prvi studijski album.

Sledila je obsežna evropska turneja, na kateri so se proslavili kot predskupina še eni blues švedski rock senzaciji ‘Blues Pills‘ in nemškim ‘Kadavar‘ – v mesecu in pol so nastopili v 12. državah in odigrali skupaj 41 koncertov pred 30 tisoč obiskovalci. Zavidljiv uspeh, ki ga doseže le malokatera zasedba iz naše regije. Sledilo je še več priznanj; skladba ‘Soul Seller’, je bila uvrščena na kompilacijo ‘Classic Rock’, skladba ‘Man or Stone’ na ‘Rock It’ kompilacijo, nemška revija ‘Rock It‘ pa jih je razglasila za blues rock odkritje leta 2016.Zasedba je pred izdajo drugega albuma spomladi 2017 napovedala novo turnejo ‘Stray Train II, Blues From Hell‘, ki so jo najrej zagnali na festivalih v Sloveniji, nadaljevali z uvrstitvijo na ‘line up’ evropskih festivalov (Resurrection Fest – Španija, Weigendorfer Open air – Nemčija) ter jo zaključili v dolini festivalov, na tolminskem MotörCity blues rock festivalu.

Druga plošča bo izšla pri založbi Dallas Records 24. novembra 2017. Vsebovala bo 12 svežih skladb z značilno mešanico bluesa in rocka v angleškem jeziku (plošča bo izšla na CD-ju in na dvojnem vinilu).

Pod mix albuma se je podpisal eminentni Ronald Prent, ki je že podpisal izdelke skupinam Depeche Mode, Rammstein, Queensryche in drugim, posneli pa so ga v studiu Wiseloord Studios na Nizozemskem, kjer so med drugim svoje albume posneli tudi Queen, U2, Depeche Mode in mnogi drugi.

Premierno predstavitev bo album Stray Train II, Blues from Hell – The legend of the courageous five’ doživel le dan po uradnem izidu, in sicer v Kinu Šiška, 25. novembra, 2017.

Nastopi v živo so absolutna odlika zasedbe Stray Train, vzdušje nastopa v živo pa domiselno in energično vnašajo tudi v diskografske izdelke, zato je izkušnja poslušanja na nosilcih zvoka podobna koncertni v živo.