Koala Voice prestavljajo album ‘Wolkenfabrik’!

Koala Voice predstavljajo Wolkenfabrik.

Od prvenca ‘Kangaroo’s a Neighbour‘ minevajo tri leta in Koala Voice v četrtek, 26. oktobra, s koncertom v Cvetličarni, izdajajo drugi studijski album ‘Wolkenfabrik‘. 

Po mnenju zasedbe, ki je v tem času postala prepoznavna ne samo doma, ampak tudi izven meja Slovenije, je ‘Wolkenfabrik’ ogledalo korakov, ki so jih naredili od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve, Liverpoola, Talina, Varšave in Groningena. Wolkenfabrik ima več pomenov.

“Vsi zidamo gradove v oblakih, iz oblakov. In določeni aspekti glasbenega sveta dajo kdaj občutek, da vse poteka po tekočem traku. Fabrika. Industrija brez emocij. Kar se ne bi smelo zgoditi.”

Za produkcijo albuma, ki ga sestavlja deset pesmi, je poskrbel londonski producent Danton Supple, sicer tesen sodelavec skupin Coldplay, U2, Morrisseya, Patty Smith in številnih drugih.

“Odkar sem si ogledal video za Go Disco go, mi je bila všeč energije tega benda. Ko sem jih videl v živo, so se mi zdeli odlični! Zdijo se mi individualno zelo močni, še posebej Manca. Vesel sem, da so me povabili k ustvarjanju, ker smo ustvarili zelo razgiban album, poln igrivosti in muziciranja. Točno tak kot so oni v tem trenutku.”

Za mastering albuma, ki je bil posnet v studiu Jork v Dekanih, je poskrbel Pete Maher.

Wolkenfabrik.

Seznam skladb na albumu ‘Wolkenfabrik’:
1. Sierra
2. Oxygen Thief
3. Vede Premikanja
4. Remain Silent
5. Filmska
6. Julian
7. Ghosts
8. Kitten On A Journey
9. What The French Really Said
10. Talk About It 

 

Album Wolkenfabrik bo uradno izšel 26. oktobra. Skupina ga bo ponudila na CD-ju, vinilu in vseh digitalnih platformah. Sicer pa so Koala Voice še vedno v bitki za MTV EMA nagrado v kategoriji Best Adria Act. Glasovanje poteka TUKAJ.