25 let prešernega Flirrtanja

Flirrt (foto: Rok Breznik)

8. februar ni le Prešernov dan – je tudi dan, na katerega se je pred 25. leti rodila skupina Flirrt. Bend, ki je vstopil na sceno kot slovenski odgovor na brit-pop, se je v četrt stoletja profiliral kot ena najkvalitetnejših domačih pop skupin, v tem času pa ustvaril nepozabne hite, kot so ‘Romeo in Julija’, ‘Ko je ni’, ‘Njena balada’, ‘Inja’, ‘V mojem telesu’ … – Flirrt bo žlahtni jubilej obeležil tudi s koncerti in novo muziko!

“Zakaj Flirrt praznuje 25 let ravno na slovenski kulturni praznik? Ker je bend nastal, ko so bili člani še srednješolci, nekateri še niti polnoletni niso bili in je bil 8. februar šole prost dan. Prešerna imamo v našem bendu še posebno radi – in zdaj veste, da je vplival tudi na nastanek Flirrta,” razkrije ozadje 25-letnega prešernega flirrtanja prvi obraz in gonilna sila skupine, Rok Lunaček.

“25 let je četrt stoletja. Zveni lepo. V resnici tudi je. Pomeni, da smo 25 let korakali po poti glasbe in nas ta še vedno prenaša. V resnici pa nobena letnica ne more zamenjat ljubezni do glasbe in ljudi, ki so se v tem času na našo glasbo zaljubljali, dobili nove družinske člane, spet nekatere izgubili. Teh 25 let je enako kot svečke na torti. Lepo jih je upihnit; a ljudje so prišli zaradi človeka, ki jih je na torto povabil. Vsi namreč pomnijo dobro družbo in ljudi. Enako je v glasbi. Ostajajo pesmi. Popularnosti pride in gre,” povzame četrt stoletja ustvarjanja s svojimi pribočniki karizmatični frontman, ki je zadnja leta tudi serijski ustvarjalcev radijskih hitov kot avtor besedil za druge izvajalce.

Flirrt je za uvod v celoletno praznovanje že lani osvežil enega svojih največjih hitov. Romeo in Julija 2021 je bila lani ena največkrat predvajanih slovenskih pesmi na radiih, na YouTubu pa je tudi že nabral čez pol milijona ogledov.

POZOR: Spremljajte družabna omrežja skupine Flirrt, ki pripravlja serijo intimnejših koncertov, v katerih bodo fantje prečesali svojo 25-letno diskografijo. Pomlad bo prinesla nekaj njihove sveže muzike, poletje pa tudi nekaj večjih koncertov.