Raiven 21. marca vabi na predstavitev EP plošče REM

Raiven (Foto: FB dogodek)

Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS so skladbe, katerih skupni imenovalec je REM. Pripravite se na potovanje z Raiven v svet udarnih basov, synthov in raziskovanje temnejše strani elektropopa. Vse to ob naraciji, ki bo poslušalca skozi glasbo privedla do tega, da se mu bodo ob tem prikazovale žive slike – tako kot v najbolj doživetih sanjah. 21. marca v SiTi teatru v Ljubljani!

Raiven v novem koncertnem ciklu predstavlja REM. EP zaznamuje temnejši zvok elektropopa. Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS je tistih pet “faz”, ki bodo pustile vaše možganske valove v hitrem in usklajenem gibanju: dihanje bo postalo hitrejše in plitko, srčni utrip se bo pospešil, krvni pritisk bo narasel in naenkrat se boste skupaj z Raiven znašli v fazi, kjer se pojavlja in uresničuje največ sanj.

Nove skladbe z EP-plošče in tudi tiste z albuma Magenta, ki so se usidrale v kolektivni spomin njenih oboževalcev (Sijaj, Jadra, Črno bel, Zažarim, Daleč stran, Nisem kriva ...), bo predstavila ob spremljavi DJ-seta, za katerim bo stala Ana Medved, ter godalcev, violinista Luke Beljana in violončelista Žana Beljana. Pričakujete lahko glasbeno-vizualno predstavo, ki jo bodo oplemenitili tudi plesalci.

REM je naslednik prvenca Magenta, za katerega je Raiven lani prejela strokovno glasbeno nagrado zlata piščal za album leta. Nato pa je pevka in harfistka odpotovala v London, kjer so v studiu Metropolis začeli nastajati orisi nove EP-plošča. Rezultat je pet skladb, ki simbolizirajo pet faz spanja in s katerimi Raiven zapušča igro na varni strani igrišča.

Raiven bo svoje “zvočne sanje” na odrih predstavljala ob spremljavi DJ-seta ter violinista Luke Beljana in violončelista Žana Beljana. Hkrati pa ostajajo ogrodje njenega repertoarja skladbe, kot so Sijaj, Jadra, Črno bel, Zažarim, Nov planet, Daleč stran, Nisem kriva …, ki v živo dobijo novo − elektronsko-godalno − dimenzijo.

Vstopnice na SiTi teater in Mojekarte.si