ArenaFest 2011 – trojna doza odlične (rock) glasbe

Apocalyptica
Apocalyptica

Trije velikani – Laibach, Guano Apes ter Apocalyptica so delili isti oder na ArenaFestu 2011 pri naših sosedih v pulski Areni.

Čeprav si omenjene zasedbe med seboj žanrsko niso preveč podobne, je organizatorju vseeno uspelo v prekrasni atmosferi izpeljati koncert, ki ga nihče izmed obiskovalcev ne bo pozabil!

Že na tiskovni konferenci je bilo vidno, da bo noč divja in rockersko obarvana poleg vsega pa so bili tako Guano Apes kot tudi Apocalyptica že do novinarske sile izradno prijazni, zgovorni ter nasmejani, kar je pomenilo samo eno – Arena bo pokala po šivih!

 

Kot prvi so nastopili Laibach

Prvi so oder zavzeli naši domači Laibach, za katere lahko rečemo, da imajo na Hrvaškem kar lepo število oboževalcev.

Kot prvi so nastopili slovenski Laibach.

V slogu največjih, so publiki pokazali, zakaj veljajo za eno izmed najboljših slovenskih zasedb. Poleg glasbe, ki so jo ponudili obiskovalcem festivala, so v ozadju poskrbeli tudi za animacije, ki naredijo skupino Laibach še bolj pristno in provokativno.

Svežino skupini pa daje tudi Mina Špiler (sicer pevka skupine Melodrom), ki s svojo karizmo v zasedbi Laibach naredi res piko na i. Žal so imeli na razpolago samo dobro uro, ki so jo sicer pridno izkoristili, a nihče ne bi imel nič proti, če bi bil njihov nastop rahlo daljši.

 

Vajeti v roke nato prevzeli Guano Apes

Na oder so nato stopili Guano Apes in prava evforija se je počasi pričela. Kljub temu, da je Sanda Nasić (pevka skupine) sicer iz Hrvaške, so Guanoti na Hrvaškem nastopili prvič.

Pred ‘domačo’ publiko so se znašli več kot le odlično, sploh ko je Sandra množico nagovorila kar v domačem jeziku (Sandra namreč zna nekaj malega hrvaškega jezika), saj je s tem sprožila pravo evforijo. Lahko rečemo, da je bil to eden izmed njihovih boljših koncertov na tej turneji Bel Air.

Karizmatična pevka Sandra Nasić.

V primerjavi z nastopom na Rock Otočcu, so se tokrat Guano Apes pokazali v tisti pravi luči, ki smo jo vajeni. Sandra sicer ni več tako močno vokalno podkovana in občasno težko doseže višino tona, ki bi jo morala …

Guano Apes so na odru vedno zelo energični.

A ob uspešnicah ‘You can’t stop me’, ‘Big in Japan’, ‘Open your eyes’ in ‘Lords of the boards’ publiko še vedno z lahkoto vodijo in obvladajo.

Na tem koncertu je bila tudi njena celotna družina, kar je prav zagotovo dodatno pripomoglo k temu, da so bili več kot le odličn o razposajeni.

Kljub temu, da so Guano Apes šele letos izdali nov studijski album ‘Bel Air’ pa so pesmi iz njega med poslušalci že odlično sprejete. Skratka skupina se je vrnila v slogu velikih, čeprav morda rahlo ‘spijo’ na stari slavi, vseeno rastejo in z njimi tudi glasba ter nastopi v živi.

Zadnji so nastopili ‘ledeni Finci’ Apocalyptica

Zadnji so na oder stopili finski čelisti Apocalyptica. Kljub temu, da je precejšen del publike Areno zapustil po nastopu skupine Guano Apes, lahko rečemo, da so prav oni poskrbeli za popoln večer in odigrali res vrhunski koncert.

Apocalyptica je skupina, ki zna na čelo odigrati kadarkoli, karkoli si le zaželi … Dobre glasbe lačno publiko so najbolj nahranili, ko so mojstrsko odigrali pesmi Metallice – Master of Puppets ter Nothing Else Matters.

Apocalyptica je očarala publiko.

Skupina Apocalyptica ima po novem tudi pevca. Na oder jim namreč na pomoč priskoči Tipe Johnson, ki v skupini nima večje vloge, a lahko rečemo, da s svojim vokalom lepo paše v skupino.

Norenje in evforija se je samo stopnjevala. Fantom res kapo dol, neverjetni so, o hitrosti njihovih prstov sploh ne bom izgubljala besed.

Publiki so predstavili tudi novega pevca Tipa Johnsona.

Če si želite res kvalitetne glasbe odigrane od pravih mojstrov, potem vam toplo priporočam, da si skupino Apocalyptica ogledate v živo, ne bo vam žal!

Publika je sicer čakala, da se jim bo na odru pridružila še Sandra Nasić, s katero so posneli pesem Path Vol.2, a tega (žal) nismo dočakali, a nič ne de, Apocalyptica je z vsemi svojimi mojstrovinami pokazala, zakaj so tako cenjen in želeni band.

Vse tri zasedbe so se torej pokazale v najboljši možni luči, poleg vsega pa ima pulska Arena res čarobno atmosfero! Le želimo si lahko, da bo v bodoče tam še več podobnih koncertov.

Luna, zvezde, Arena ter dobri rockerski izvajalci – to je vse, kar človek potrebuje za popoln večer!