23. Orto Fest: znani vsi nastopajoči

Vsako leto je aprila v Orto baru pestro.
Vsako leto je aprila v Orto baru pestro.

Od 30. marca do 29. aprila 2023 bo v Orto baru v Ljubljani potekal že 23. mednarodni, največji klubski festival v Sloveniji, Orto Fest, ki je unikum v našem prostoru. V svoji zgodovini je gostil že več kot 700 glasbenih skupin in izvajalcev. Tudi letos bo Orto Fest žanrsko izjemno barvit, na njem pa bo nastopilo kar 21 domačih in 11 tujih glasbenih izvajalcev, med njimi skupine Big Foot Mama, Dan D, Koala Voice, Let3, Crvena jabuka, Slon in Sadež, Elvis Jackson, Niet, Russkaja, Swallow The Sun, Avatarium, Metropolis ter druge.

 

Aprila bo v Ortu baru znova pestro

Otvoritvena koncerta že 23. Orto Festa v Orto Baru v Ljubljani v četrtek, 30. in v petek, 31. marca bosta pripadla sloviti domači rock zasedbi Big Foot Mama, v soboto, 1. 4., pa boste na odru lahko videli še eno izjemno slovensko rock skupino Dan D!

Drugi teden festivala se nadaljuje v torek, 4. 4. z domačima skupinama – rockerji Jet Black Diamonds in ska rockerji Smetnaki, v sredo, 5. 4. pa bo na oder stopil slovenski raper Vazz s svojim bandom. V četrtek, 6. 4., bosta nastopili slovenski zasedbi, funk rock blues skupina Batista Cadillac in rock skupina Masharik, naslednji dan, v petek 7. 4. pa hrvaške rock legende iz Reke Let 3. Drugi teden Orto Festa bo v soboto, 8. 4. zaključila domača indie rock skupina Koala Voice.

V nov, tretji teden Orto Festa, se bomo podali v torek, 11. 4. z kantavtorjem Robertom Petanom & The Rafters, naslednji večer, v sredo 12. 4. pa bo nastopila vsem znana zasedba Slon in Sadež. V četrtek, 13. 4. in v petek, 14. 4., bodo ta dva večera zapored občinstvo Orto Festa zagreli legendarni sarajevsko-zagrebški rockerji Crvena jabuka. Sobota, 15. 4. bo rezervirana za kar tri metal skupine: Loudness iz Japonske, nemške Grey Attack in švicarske Thola, v nedeljo, 16. 4. pa boste lahko videli poljske stone doomerje Dopelord.

Ortofestov četrti teden se bo začel v sredo, 19. 4. z domačima izvajalcema Samuel Blues in 3Tone, v četrtek, 20. 4. pa boste lahko uživali v UM & KUNA FreeStyle Show. Petkov koncert 21. 4. bo pripadel domači punk rock crossover skupini Elvis Jackson, sobotni, 22. 4. pa slovenskim punk rockerjem Niet in indie rock ter post punk skupini Pavlov. Teden se bo zaključil z nedeljskim koncertom, 23. 4., ko bosta nastopili mednarodna ska punk heavy metal skupina Russkaja iz Avstrije in slovenski punk rockerji Odprava zelenega zmaja.

Peti, zadnji teden Ortofesta se bo nadaljeval v sredo, 26. 4., ko bodo na oder stopile kar tri skupine: dead doom skupina Swallow The Sun iz Finske, doom bend Avatarium iz Švedske in pa italijanski melodični doom black metalci Shores Of Null. Oder festivala bo v četrtek, 27. 4. pripadel domači rock’n’roll skupini Metropolis, v petek 28. 4. pa slovenski metal skupini Metalsteel. Zaključni koncertni večer letošnjega, že 23. Orto Festa, bo v soboto, 29. 4. z domačima skupinama, indie rock zasedbo Regen in rock skupino Plateau.

 

Orto Fest že 23 let

Orto Fest je že 23. let namenjen vsem generacijam ljubiteljev kvalitetne glasbe, tudi tiste, ki pogosto nima prostora v medijih. Orto Fest se lahko pohvali s tem, da so na njem nastopili številni najpomembnejši domači izvajalci, kot tudi mnogi mladi in še neuveljavljeni, kar je za razvoj glasbene scene pri nas izjemno pomembno. Na njem ste doslej lahko videli tudi številna tuja imena, kot so Dirty Three, Clawfinger, Nashwille Pusy, At the drive in, Joe Cape, Agnostic Front, Cult of Luna, Antinowhere League, Theraphy, Toasters, Dead Moon, Fishbone, Hate Breed, Strung Out, Kill your Idols, Majke, Hladno Pivo, Urban&4, Rambo Amadeus, Dubioza Kolektiv, Psihomodo Pop, Massimo Savić, Jinx, Bambi Molesters & Chris Eckman, Partibrejkers, Dog Eat Dog, Zabranjeno pušenje, Divlje jagode, Hanson Brothers, The Toasters, Kud Idijoti, Mike Watt in številna druga. Če seštejemo obisk – v 22 letih je Orto Fest obiskalo že skoraj 100.000 ljudi, kar je za klubske razmere slovenskega formata izjemno lepa številka.

Orto Fest pa je specifičen tudi po temu, da poteka skoraj nepretrgoma mesec dni. Gre za povsem neodvisen festival, ki obstaja zdaj že 23. leto brez vseh subvencij in drugih finančnih pomoči. Da je festival kot tak velikega pomena tako za ljubljansko, kot tudi slovensko klubsko/glasbeno sceno, pričajo tudi letošnji nastopajoči.

Dodatne informacije o nastopajočih, ceni vstopnic in PREDPRODAJI za posamezne koncerte lahko preverite na uradni spletni strani in spletni trgovini: www.orto-bar.com pod zavihkom ORTO fest.