Ozzy Osbourne naznanil poslednjo svetovno turnejo

Ozzy o upokojitvi ne razmišlja.
Ozzy o upokojitvi ne razmišlja.

Princ teme Ozzy Osbourne je naznanil, da bo imel dvoletno svetovno turnejo, ki se bo začela prihodnje leto.

Ozzy, ki je med drugim del Rock And Roll Hall of Fame in dobitnik Grammyja za zmagovalnega pevca in tekstopisca, bo več kot petdesetletno glasbeno kariero očitno proslavil kot nastopajoči.

Ozzy se odpravlja na dvoletno svetovno turnejo

S solo kariero je začel daljnega leta 1968, prav tako tudi z nepozabno zasedbo Black Sabbath. Ozzy bo s turnejo začel leta 2018, na turneji po celem svetu pa bo vse do leta 2020.

To naj bi bila tudi njegova poslednja svetovna turneja, seveda pa bo imel po tem občasno še kakšen posamezen koncert.

Ozzyju se bodo na turneji pridružili dolgoletni sodeloveci Zakk Wylde na kitari, Rob ‘Blasko’ Nicholson na bas kitari, Tommy Clufetos na bobnih in Adam Wakeman na klaviaturah.

Ozzy je dejal: ‘Ljudje me ves čas sprašujejo, kdaj se bom upokojil. To bo moja zadnja svetovna turneja, lahko pa potrdim, da bom po tem imel občasno še posamezne koncerte.’

Ozzy Osbourne se odpravla na dvoletno svetovno turnejo. (FOTO: etonline.com)

Osbournova svetovna turneja se bo začela maja prihodnje leto s prvim koncertom v Mehiki. Svojo pot bo nato nadaljeval v Čilu, Argentini in Braziliji.

Junija se bo nato odpravil v Rusijo, nato pa bo nadaljeval z enomesečno turnejo po stari celini. V sklopu turneje bo nastopil tudi na številnih znanih evropskih poletnih festivalih.

Ko bo končal z evropskimi datumi, se bo odpravil v severno Ameriko.

Žena Sharon o Ozzyjevi upokojitvi

Žena Sharon skrbi za Ozzyja tudi poslovno. (FOTO: Metal Injection)

Ozzyjeva žena in manegerka Sharon Osbourne je že pred časom za revijo Rolling Stone dejala, da se bo 68- letni pevec po končani turneji skupine Black Sabbath nadaljeval kot solist. Black Sabbath so s poslovilno turnejo zaključili februarja letos.

Vsem pa je jasno, da se vse bolj bliža tudi konec njegove kariere. Sharon je dejala: ‘To se ne bo zgodilo v naslednjem letu, a zgodilo se bo. Nočem, da Ozzy poje ‘Crazy Train’ pri 75-ih. Mislim, da je bolje, da s kariero končaš pred sedemdesetim letom starosti in odideš, ko si na vrhu.’

Ozzy o svoji upokojitvi

Ozzy je za The Pulse Of Radi že dolgo časa nazaj sicer dejal, da želi nadaljevati s koncerti za oboževalce dokler bo tega sposoben.

Dejal je: ‘Nočem končati, vesti. To je (bila) največja ljubezen mojega življenja. Ko dosežeš določena leta v rock ‘n’ rollu ljudje mislijo: dobro, tole mora biti njegova zadnja turneja. Ali pa: moraš priti naslednji četrtek, kajti po tem ne bo več zmogel.’

‘Zagotovo boste zvedeli, kdaj bom končal in skrenil s ceste. Mislim, zvedeli boste!’ je še dodal.

Bo to res njegova poslednja turneja? (FOTO: The Fix)

Sicer pa ni prvič, da je Ozzy oznanil, da je to njegova zadnja turneja. Že leta 1992 je imel turnejo ‘No More Tours‘, ki je sicer temeljila na njegovem takratnem izdanem solo albumu ‘No More Tears‘.

Po končani turneji ni dolgo zdržal, že po treh letih se je vrnil.

Ozzy je svoj zadnji solo studijski album ‘Scream‘ izdal leta 2010, zadnjih nekaj let je namreč bil na poslovilni turneji skupine Black Sabbath, s katero so posneli tudi album ‘13‘.