Zucchero v Stožicah prestavljen v leto 2021

Adelmo Fornaciari - Zucchero.
Adelmo Fornaciari - Zucchero.

Organizator obvešča, da je koncert Zucchero iz 3. novembra 2020 prestavljen na 31. maj 2021. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. Če vam nov datum ne ustreza, lahko vstopnice od 10.07. do 30.07. 2020 vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili in povrnjena vam bo kupnina. Spletni kupci se obrnite na info@eventim.si.

 

Sladke podrobnosti o Zuccheru

Leta 1955 rojeni Adelmo Fornaciari je poleg Erosa Ramazzottija in Jovanottija eden redkih italijanskih glasbenikov, ki je širše mednarodno prepoznaven. Preboj mu je uspel leta 1991 s pesmijo ‘Senza una donna (Without s Woman)‘, ki jo je posnel skupaj s Paulom Youngom. V karieri je izdal trinajst studijskih albumov, prodal preko 60 milijonov plošč in sodeloval z velikimi glasbenimi imeni kot so Sting, Luciano Pavarotti, B.B. King, Tom Jones, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton, Bono in tudi s svojim idolom Joejem Cockerjem.

Njegova glasba v prvi vrsti kaže ljubezen do bluesa, sicer pa je prepredena z značilnim italijanskim pridihom. Zanjo je prejel številne nagrade in bil nominiran celo za prestižnega grammyja. Na koncertih tako vedno zapoje pesmi kot so ‘Baila (Sexy Thing)’, ‘Diamante’, ‘Diavolo in Me’, ‘Senza una donna’, ‘Il Volo’, ‘Occhi’, ‘Cosi Celeste’, ‘Rispetto’ in druge.

Po izletu v kubanske ritme z albumom ‘La Sesion Cubana’ (2012) si je Zucchero po ameriški turneji tekom leta 2014 vzel čas za premor, nato pa se vrnil v najboljši možni izdaji. Oktobra leta 2016 je navdušil Stožice, ko je predstavljal zadnji album ‘The Black Cat’, pred tem pa je v imenu albuma ‘Chocabeck’ leta 2011 v ljubljanskih Križankah poskrbel za fantastično vzdušje in odličen koncert.

Konec leta 2017 je izdal kompilacijski album ‘Wanted (Te Best Collection)’, s katerim je obeležil 35 let kariere, leta 2018 pa je prav tako imel vrsto koncertov po Evropi. Med najbolj markantnimi sta bila koncerta na Markovem trgu v Benetkah in v londonskem Hyde Parku. Oktobra lani so mu podelili nagrado Premio Tenco, eno najpomembnejših italijanskih glasbenih nagrad.