Znan vzrok smrti Keitha Flinta (The Prodigy)

Keith Flint (FOTO: Sky News)
Keith Flint (FOTO: Sky News)

Prejšnji teden je kot strela odjeknila žalostna novica o smrti frontmana skupine The Prodigy Keitha Flinta, uradna preiskava o smrti pa je pokazala, da se je obesil na svojem domu v Essexu.

Flint se je obesil na svojem domu

Prejšnji ponedeljek zjutraj, so poklicali policijo v hišo pevca v Dunmowu. Ko so možje v modrem prišli, so potrdili smrt pevca Keitha Flinta, pri čemer so sporočili, da njegove smrti ne obravnavajo kot sumljive.

Le nekoliko kasneje je Liam Howlett iz skupine The Prodigy objavil, da je Flint storil samomor, kako je storil samomor pa do danes ni bilo znano.

Danes pa je na kratkem zaslišanju mrliški oglednik pojasnil, da je vzrok smrti 49- letnega pevca nastopil, ker se je obesil. Toksikološke preiskave pa za enkrat še niso znane.

Keith Charles Flint
 se je rodil 17. septembra 1969 v Redbridgeu v Londonu. Bil je angleški pevec, glasbenik in plesalec, najbolj pa je zaslovel kot pevec in plesalec v elektropunk zasedbi The Prodigy. Odpel je med drugim skladbi ‘Firestarter‘ in ‘Breathe‘. obe sta osvojili vrh britanskih glasbenih lestvic. Nedavno je uspeh doživel tudi kot uspešen lastnik in vodja motociklistične tekmovalne ekipe. Imel je tudi svojo ekipo Team Traction Control.

Skupino The Prodigy je leta 1990 ustvaril Liam Howlett, potem ko je na neki zabavi spoznal Flinta. Nato sta se jima pridružila še Leeroy Thronhill in MC Maxim. Že s prvim singlom ‘Charly‘ so prodrli v svetu rave kulture, ki se je ravno takrat intenzivno širila. Največji uspeh je skupina doživela leta 1997 z albumom ‘The Fat Of the Land‘, na katerem sta tudi skladbi ‘Firestarter’ in ‘Breathe’. Zadnji studijski album ‘No Tourists’ so fantje izdali novembra lani, letos pa so načrtovali koncertno turnejo, že maja bi se morali odpraviti v Ameriko. Flint je bil znan tudi zaradi divjih pričesk, katerim je pogosto menjaval barve.