Zmagovalca natečaja “Cityband 2020” sta Hogminister in Sthenge

Spotless Minds + Hogminister, 25.1.2020, ZIP Baza Trzin (Foto: Katja Jakus)

Na jubilejni, že 10. glasbeni natečaj celjskega Citycentra, Cityband 2020 se je letos prijavilo osem še neuveljavljenih glasbenih skupin iz vse Slovenije. Strokovna komisija v sestavi Tone Kregar (Mi2), Rok Drobež (Carpe Diem) in Jani Hace (Siddharta) je za zmagovalca soglasno razglasila skupino Hogminister, ki prihaja iz okolice Celja. Sami se uvrščajo med alternativne rokerje z rahlim priokusom progresivnega metala.

Glas ljudstva je izbiral svojega zmagovalca preko spletnega glasovanja na Citycentrovi facebook strani in je največ glasov namenil mladim Štajercem, skupini Sthenge iz Maribora. Z lastno skladbo »Sanjam o poletu« so dobesedno poleteli na sam vrh letošnjega Citybanda in prepričljivo osvojili zmago.

Obe zmagovalni skupini bi se morali predstaviti na velikem zaključnem koncertu že letos ob koncu šolskega leta, vendar so ga onemogočile razmere zaradi COVID-19 in posledično sprejeti ukrepi o organiziranju javnih prireditev. »V Citycentru Celje smo se zato odločili, da bo jubilejni deseti koncert Cityband 2020 prihodnje leto, in to 11. junija na Krekovem trgu v Celju, kjer bosta kot predskupini Siddharte nastopila oba aktualna zmagovalna banda« je pojasnila in obema zmagovalcema Citybanda 2020 čestitala center managerka Darja Lesjak.