Zlatko predstavlja svež studijski album ‘Svoboda’

Zlatko (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Zlatko (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Zlatan Čordić – Zlatko predstavlja nov album z enostavnim, a pomenljivim naslovom ‘Svoboda‘.

O albumu ‘Svoboda’

Poleg že znanih singlov ‘Svoboda‘ in ‘Spoved 1‘ lahko na albumu slišimo še šest skladb. Album je v celoti na voljo na vseh pretočnih platformah, v obliki CD-ja pa ga lahko naročite na Nikini spletni strani.

Povedal sem in res verjel, da bo Julijan Mak zadnja plošča. Plan je bil, da bi za tem snemal videospote, nastopal ter sem in tja napisal kakšno besedilo za domače izvajalce.

Nikoli ne reci nikoli! Ljudje planiramo, a na srečo vsega ne moremo predvideti in ravno v tem se skriva čar življenja in navdih ustvarjalnosti.

Plošča ‘Svoboda’ ni bila v planu, a ker živimo v čudnih časih, je bil to edini način, da povem ljudem še svojo zgodbo po javnem linču, ker na žalost sem bil te možnosti prikrajšan in zdaj še bolj kot kadarkoli prej razumem, zakaj.

Napisal bi lahko še veliko o sami plošči, a bom raje pozval ljudi k poslušanju, ker sem celotno dogajanje na kratko prelil v pet spovedi, ki pa bodo marsikoga pustile brez teksta in marsikdo se bo lahko zamislil nad stanjem v družbi … to pa seveda vemo, da ni v interesu politike.

Kljub vsej nepravici, ki me je doletela, sem zadovoljen in hvaležen, da nisem izgubil upanja in ravno pisanje mi omogoča, da nastavim ogledalo družbi in ne pokleknem pred lažnimi demokrati, ker: tudi če vzamejo vse perje temu jastrebu, bo še vedno ostal Jastreb in nikoli ne bo postal golob. – ZLATAN ČORDIĆ – ZLATKO