ŽEN z novim videom ‘Jugomental’

Skupina ŽEN

Hrvaška indie post rock zasedba ŽEN nam je postregla z novim videospotom za komad ‘Jugomental’. Gre za tretji videospot iz aktualnega albuma ‘Sunčani ljudi’, ki je pred nekaj več kot letom dni izšel v pri neodvisnih založbah Moonlee RecordsVox Records in Unrecords.

O videu ‘Jugomental’

Spot je zasnoval in realiziral vizualni umetnik Darko Vaupotić, ki ga poznamo kot fotografa in ustvarjalca vizualnih vsebin. Pri svojem debitantskem videospotu je skrbel za fotografijo, snemanje, montažo ter celoten koncept. Gre za kolaž večplastnih kadrov fotografij in posnetkov, ki so nastali v času njegovega obiska zasedbe na otoku Brač tekom ene njihovih turnej po Jadranu. Vaupotić nas zasuje z naborom podob, ki odlično odražajo čustveno dispozicijo instrumentalnega komada Jugomental’. Kadri žgočega poletja nam pričarajo občutek nostalgije za neko davno dobo, hkrati pa v svoji slojevitosti  namigujejo na igrivost, ko prodorne barve na trenutke dopustijo obstoj čiste fantazije, sveta nekih drugih dimenzij.

ŽEN so se pred kratkim vrnile s turneje Batat, v sklopu katere so prečkale šest držav, od Hrvaške, preko Srbije, Bulgarije, Makedonije in Grčije, pa vse do Italije, kjer so nastopile na festivalih PIN Music Conference ter EuropaVox.

TUKAJ si lako zagotovite svojo kopijo albuma ‘Sunčani ljudi’.