Zbiratelj prodaja ‘avtomobil smrti’ reperja Tupaca

2pac
2pac

Oba avtomobila, vpletena v streljanju, sta ta hip naprodaj preko Garyja Zimeta, ustanovitelja platforme Moments in Time, ki služi za prodajo zgodovinskih artefaktov. GMC mestni SUV, v katerem je bil Biggie ustreljen, se prodaja za 750 tisoč ameriških dolarjev, medtem ko BMW 7 Series, v katerem je umrl Tupac, stane 1.5 milijona ameriških dolarjev.

Zimet je razkril, da sta bila avtomobila obnovljena in sta sedaj v popolnem stanju. ‘Skoraj se ne vidi sledi krogel in ne bi vedeli, da sta bila avtomobila ujeta sredi točke krogel.’

 

Zgodilo se je 7. septembra 1996

Dan pred razsodbo glede spolne zlorabe so Tupac Shakurja oropali in ustrelili. Tistega dne je bil Shakur v snemalnem studiu Quad Recording Studios na Manhattanu skupaj s svojim dobrim prijateljem Randy ‘Stretch’ Walker-jem. Odpravljal se je do dvigala, ko sta pristopila dva moška in ga prisilila, da jima je izročil nakit, vreden 40,000$. Med tem je bil Shakur tudi ustreljen. Prejel je pet strelov, enega skozi roko, dva v mednožje in dva v glavo, vse to iz neposredne bližine. Ko sta moška zbežala, je Shakur, še vedno živ, odšel v dvigalo ter se povzpel do studia.

Tam sta bila Puff Daddy in Notorious B.I.G. Po Shakurjevih besedah so bili vsi pretreseni, ko so ga videli živega. Shakur je bil prepričan, da sta za napad kriva prav Puff Daddy in Notorious B.I.G., ali pa da sta vedela da se pripravlja. Shakurja so odpeljali v bolnišnico Bellevue Hospital, katero pa je zapustil le tri ure po operaciji. Naslednjega dne je prišel na sodišče v vozičku, spoznali so ga za krivega treh točk zlorabe, oproščen pa šestih drugih, tudi sodomije.

Tupac se je 7. septembra 1996 odpravil na boksarski dvoboj v Las Vegasu. Po tekmi se je zanetil pretep v veži enega izmed hotelov. Tupac se je usedel v avto, ki ga je vozil lastnik Death Row Records Suge Knight. Potem so ga ustrelili.