Zasedba The Kinks snema nov album

Angleška zasedba the Kinks se po več kot 20. letnem premoru vrača v snemalni studio. Posneli  naj bi skladbe napisane še za časa delovanja skupine. Vokalist Ray Davies je novico potrdil za Chennel 4 News in dodal, da se morda obeta tudi nekaj živih koncertov, uradne ponovne združitve pa ni komentiral.

Brata Ray in Dave Davies, ki sta soustanovila zasedbo, sta tako zadnjič skupaj igrala prav pred 20. leti. Zasedba pa je naletela na še eno težavo. Ray Davies in prvotni bobnar Mick Avory nikoli nista bila v najboljših odnosih, kar pa je Dave obrnil v prid zasedbe in ognejvitost med njima vkopnoniral v zvok.

 

Razpadu botrovali različni interesi

Zasedba the Kinks je bila ustanovljena leta 1964 v Londonu in je uspešno delovala vse do leta 1996. Ustanovila sta jo kitarista in vokalista brata Ray in Dave Davies. Slednja sta kasneje začela slediti še vsak svojim interesom in se podala tako v solo kot tudi v pisateljske vode. Posledično  je sama skupina the Kinks postala manj aktivna in je leta 1996 tudi razpadla.

V vseh letih delovanja je zasedba izdala 11. studijskih albumov, zanje so prejeli več zlatih plošč, skladbe pa so se povzpele na sam vrh glasbenih lestvic.

Zasedba, ki sicer velja za eno uspešnejših, pomembnejših in vplivnejših skupin 60. let, je svoj zadnji koncert odigrala v sredini leta 1996. Zadnjič pa so skupaj na odru stali za Daveov 50. rojstni dan.