Zasedba HAMER predstavlja svoj prvi singel ‘Po poti sonca’

Hamer (Foto: Matic Gabriel)

Nova glasbena zasedba z udarnim imenom HAMER predstavlja svoj prvi singel z naslovom ‘Po poti sonca’. Gre za bend s publiki že dobro znanim frontmanom Timom Koresom – Korijem, seastavljajo pa ga še Aleš Uranjek, Aleš Maurič in Dragan Bagarič.

Kot pove Kori, lahko od njih pričakujemo, da »ga bodo žgali od težkega do pocukranega«. Glasbena zasedba je nastala na pobudo bobnarja Aleša Uranjeka. Kot pojasni Kori, je odločitev o formaciji benda nastala hitro, v enem telefonskem pogovoru. »Uranjek me je poklical sredi belega dne in rekel: »Stari, men` se bo zmešal`, … jaz ga več ne žgem, nihče ga več ne žge … Kaj, če bi midva naredila bend?« Potem sem mu poslal par demo posnetkov, ki sem jim dal delovna imena, med drugimi sem enega od demotov naslovil Hamer. Uranjek mi je vrnil klic in rekel: »Stari, Hamer bomo!« In tako smo dobili ime.«

Hamer (Foto: Matic Gabriel)

Zanimivo pa ni le njihovo ime, ampak tudi videospot za skladbo Po poti sonca, v katerem nastopa slovenski smučarski ponos – Ilka Štuhec, ki se je prvič v svoji karieri preizkusila v igralskih vodah in z vlogo navdušila. Kot še pojasni Kori, so video začeli snemati že ob 3. uri zjutraj: »V temi smo iskali polje, kjer bomo snemali in nismo skoraj nič videli. Smo pa imeli to srečo, da nam je lokalni pridelovalec koruze in repe dovolil, da uporabimo njegovo polje.« Lokacija snemanja ima še eno zanimivost – gre za največje križišče električnih transformatorjev v Sloveniji. »Nad nami je bilo več kot 10.000 voltov,« še pove Kori.