Žanil Tataj – Žak predstavlja ‘Kišni dan’

Žanil Tataj - Žak z novim singlom (foto: Heike Leppkes, osebni arhiv izvajalca, promo).
Žanil Tataj - Žak z novim singlom (foto: Heike Leppkes, osebni arhiv izvajalca, promo).

Žanil Tataj – Žak predstavlja predzadnji singel ‘Kišni dan’ z aktualnega samostojnega albuma z naslovom ‘AL FINE …’, ki je izšel 30.12.2022 za založbo ONE RECORDS iz Beograda.

Pesem je bila napisana v obliki kratke avtobiografije in je nastala kot nekakšna refleksija turbulenc v avtorjevem zasebnem življenju, vendar ni bila nikoli objavljena v javnosti, dokler se Žak ni odločil za snemanje novega albuma.

Poleg Žaka na vokalu, bas kitari in akustični kitari sta pri pesmi sodelovala tudi mladi perspektivni reški kitarist IMRAN DURAJ in klaviaturist MATKO BASARA, Bobne je tako kot pri večini pesmi z albuma prispeval legendarni Slovenec KLEMEN MARKELJ. Za produkcijo skladbe in celotnega albuma je poskrbel MIROSLAV MAJKIĆ – BANDAR iz Piknik Studia Novi Sad.

Pesem ‘Kišni dan’ je dobila tudi istoimenski videospot, ki ga je režiral dolgoletni sodelavec Dejan Đurković – Englez, sicer producent in večinski avtor kanadske zasedbe SRČANI UDAR. Za lokacijo spota je bil izbran zanimiv in edinstven prostor v skladišču reškega Exportdrva.

Album ‘AL FINE …’ je na voljo na vseh streaming servisih, kot CD pa ga lahko naročite direktno pri založbi ONE RECORDS (TUKAJ).