Žanil Tataj – Žak predstavlja ‘Hologram’

Naslovnica singla 'Hologram' (naslovnica singla: Danny Rafaniello, One Records, promo).
Naslovnica singla 'Hologram' (naslovnica singla: Danny Rafaniello, One Records, promo).

Vsestranski Žanil Tataj – Žak (ex Divlje Jagode, Mary Rose, solo itd.) predstavlja novo, četrto pesem s prihajajočega solo albuma ‘Al Fine,’ ki bo v prihajajočih dneh izšel pri beograjski založbi One Records.

„’Hologram’ govori o našem videnju sveta in družbe, ki nas obdajata. Gre izključno za naša razumevanja,” je o skladbi povedal Tataj. Žak je za sicer za pesem prispeval glasbeno podlago, besedilo pa je delo mlade in perspektivne avtorice iz Reke Silvije Starčević. Produkcijo pesmi je znova prevzel Studio Piknik Novi Sad.

Video je bil sneman na treh različnih lokacijah v Sloveniji in na Hrvaškem in dopolnjuje sporočilo, da je dojemanje sveta okoli nas posledica lastnih zaključkov. Izbira uporabljenih prizorišč je bila prepuščena Nejcu Vidmarju (kitara), Klemnu Marklju (bobni) in Žaku, ki je ob tem še dodal: „Naša snemalna avantura ne bil bila uspešna brez Dejana Đurkovića – Engleza (iz kanadske skupine Srčani Udar), ki je vse skupaj uredil v smiselno celoto. Dejan je tudi avtor naslednjega singla, ki bo izšel konec januarja 2023.”

‘Hologram’ so izvedli:
  • ŽANIL TATAJ – ŽAK / vokal, bas kitara, spremljevalni vokal
  • NEJC VIDMAR / električna kitara
  • ZORAN SAULIG / klaviature
  • KLEMEN MARKELJ / bobni