Žanil Tataj in Srčani udar združili moči

Žanil Tataj - Žak (FOTO: Samo Urbančič (Black Diamond); Žanil Tataj, FB profil)

Neutrudljivi Žanil Tataj – Žak je nedvomno eden izmed pomembnejših glasbenih obrazov, ki so tako ali drugače zaznamovali polpreteklo zgodovino regionalne hard in heavy scene. Zasedanje mesta za mikrofonom pri Mary Rose, petje pri Divljih Jagodah, sodelovanje s člani zasedb Helloween in Gamma Ray je le nekaj dosežkov, s katerimi se lahko pohvali glasbenik.

Človek tisočerih glasov je včeraj v sodelovanju z zasedbo Srčani udar objavil novo skladbo, ki sliši na ime Kad te pukne pjesma’.

O zasedbi Srčani udar

Korenine kanadske zasedbe Srčani udar segajo v leto 2004, v svoji 15 letni karieri pa se ta lahko pohvali s kar nekaj odmevnimi sodelovanji. Na svojem prvencu Mrtvo hladno (2005) je bend združil moči z Alenom Islamovićem, in v svet poslal uspešnici, kot sta ’30 kvadrata’ in ‘Kapija’. Izvajalca sta leta 2012 znova združila moči, tokrat v obliki skladbe ‘Heroin’. Poleg sodelovanj še z drugimi velikani nekdanje skupne države, kot sta Toni Janković in Danijel Popović, se lahko zasedba pohvali tudi s skladbo ‘Frozen Ponds’, ki se je znašla v ožjem izboru za novo himno kanadskega hokeja.