Založba Radia Študent predstavlja album Mislec domačega M.U.G. Tria

Mislec / Thinker by M.U.G. Trio

M.U.G. Trio, ki ga sestavljajo harmonikar Marko Brdnik, kitarist Uroš Rakovec in bobnar Gašper Peršl, ljubitelje čezžanrskih zvočnih potovanj razveseljuje z novo ploščo Mislec, ki je izšla pri Založbi Radia Študent.

Marko Brdnik (harmonika), Uroš Rakovec (kitara) in Gašper Peršl (bobni) delujejo kot solisti, komorni in studijski glasbeniki. Vsak zase in včasih skupaj igrajo v različnih, že večkrat nagrajenih domačih in mednarodnih avantrockerskih, jazz in etnojazz zasedbah ter ustvarjajo glasbo za gledališke in plesne predstave in filme. Brdnik in Rakovec sestavljata uigrano glasbeno navezo, katere ustvarjanje je leta 2016 dalo svojstven zvok albumu z naslovom Leta, ki je izšel pri Založbi Radia Študent in s katerim sta navdušila tako poslušalce kot kritike. Mojstrsko se izogibata stereotipom, kakršnim ponavadi ustrezajo zasedbe, v katerih imata osrednjo vlogo harmonika in kitara, njun prepoznavni zvok je z dodatkom Peršlovih bobnov pridobil na dinamiki, s svojeglavo in stilsko neopredeljeno glasbeno govorico pa trio tako nagovarja širše, tudi mlajše občinstvo.

M.U.G. Trio v jesen vstopa z novo ploščo Mislec, ki je izšla v digitalni obliki in kot gramofonska plošča (v omejeni nakladi). V inštrumentalnih skladbah se mešajo sodobni jazz ter improvizirani in popularni glasbeni tokovi, ki jih žlahtijo vplivi klasične glasbe, klasičnega rocka in hip hopa. Glasbeni virtuozi na plošči Mislec skozi čezžanrsko zvočno potovanje premišljujejo o aktualnem družbenem dogajanju, kljub temu pa iz njihove polnokrvne glasbe vejeta tako dobrodošla svetloba in optimizem.

Koncerti:
12. 10. Klub Cankarjevega doma, Ljubljana
15. 10. Dom kulture, Slovenske Konjice

Založba Radia Študent:
Bandcamp / Trgovina / Facebook / Youtube