Zala Kralj & Gašper Šantl 23. avgusta na festivalu Pisana Loka

Zala Kralj & Gašper Šantl (Foto: FB dogodek)

? zalagasper ?? sta glasbeni duet. Njuna skupna pot se je začela poleti 2017, ko sta posnela prvo skupno pesem Valovi. Že pred sodelovanjem si je vsak utiral svojo glasbeno pot. Zala je začela z glasbenimi priredbami, nato pa nadaljevala s pisanjem avtorskih pesmi. Gašperja je kitara osvojila že v otroških letih, pozneje se je navdušil za glasbeno produkcijo. Na zadnji srednješolski dan se je s kolesom odpravil v tujino, kjer se je znašel pod okriljem glasbenih studijev Faust Records v Pragi.

? zalagasper (Zala Kralj & Gašper Šantl) ?
➡ najprepoznavnejši domači (elektro) pop duet ⬅

? Petek, 23. 8. ob 20.30 | Kavarna na gradu ?

? Prispevek: 5 € / na dan dogodka ; zaradi omejenega števila vstopnic so možne REZERVACIJE na jadran@kudjadran.si ?

V naslednjih dveh letih se je v Pragi izpopolnjeval kot tonski mojster in skladatelj glasbe z močnim sporočilom. Z željo po novih zgodbah je zapustil vse in se odpravil prekolesarit Evropo. Tako je z nahrbtnikom in kolesom na zahodni obali Francije nastal refren za skladbo Valovi: »Sploh luna ve za morje, da vpliva na navade in valove?«. Po potovanju se je vrnil v Prago dokončati pesem, ki je doživela v trenutku, ko jo je interpretirala Zala Kralj.

Pesem Valovi je na radijskih valovih osvojila največ oboževalcev in prejela nagrado zlata piščal za skladbo leta 2017. Zala in Gašper sta nadaljevala pot z ustvarjanjem zasanjane glasbe ter izdala še skladbi Baloni in S teboi. Lani sta naznanila sodelovanje z založbo Universal, to leto pa sta nas zastopala na Evroviziji 2019 v Tel Avivu, s pesmijo Sebi.