Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Manca Trampuš

Manca Trampuš - Koala Voice (Foto: Luka Hojnik)

Manca Trampuš je s Koala Voice na novo postavila pravila ženskega rock vokala.

Fantje in dekle so mojstri ustvarjanja radijskih hitov (‘Go, Disco Go’, ‘Vede premikanja’, ‘Ker tu je vse tako lepo’, ‘Sierra’), brez njih bi bila slovenska radijska krajina nedvomno bolj pusta. Na domači sceni so se najprej uveljavili z zmago na dijaški bitki bendov Špil liga, med nekoliko starejšo populacijo pa predvsem kot del karavane Klubskega maratona 2014. Leta 2015 je luč sveta ugledal njihov prvenec ‘Kangaroo’s a Neighbour’, ki so ga premierno predstavili na festivalu MENT Ljubljana.

Njihov drugi album ‘Wolkenfabrik’ je izšel leta 2017, na njem pa so predstavili svojo prvo pesem v slovenščini z naslovom ‘Vede premikanja’. V lanskem letu so izdali še živi album ‘Izštekani’, na katerem najdemo čudovito priredbo skladbe ‘Ledena’ zasedbe Siddharta, decembra pa je sledila še izdaja njihovega tretjega albuma ‘Woo Horsie’, ki ga je pospremil videospot za singel ‘Ker tu je vse tako lepo’.

Z mešanico rocka, popa, disca, punka in dobro odrsko prezenco so pričeli pohod po domačih in tujih odrih: od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve in Liverpoola, do Talina, Varšave in Groningena. Nastopili so tudi pred Pixies v ljubljanskih Križankah in festivalih, kot so Pohoda, Exit, InMusic.

Oktobra lansko leto so izdali skladbo ‘Vertigo’ (poslušajte TUKAJ), nato je sledil zaslužen počitek, ampak že v začetku novega leta so igrali na live stream koncertu iz Kina Šiška, vmes pa sta se za radio Altr oglasila Manca in Domen s prav posebnim intervjujem (TUKAJ).

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


The Strokes – The New Abnormal (2020)
Gorillaz – Plastic Beach (2010)
Curtis Mayfield – Curtis (1970)
Pixies – Surfer Rosa (1988)
Daft Punk – Random Access Memories (2013)
The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967)
La Femme – Psycho Tropical Berlin (2013)
Tegan and Sara – The Con (2007)
Moveknowledgement – See (2014)
The Band – The Last Waltz (1978)