Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Maks Pust

Maks Pust (Foto Irena Udovič)

Maks Pust je kitarist, basist, pevec in avtor glasbe, ki je izobrazbo pridobil na Inštitutu in akademiji za multimedije. Znajde se v video produkciji, trenutno pa deluje v dveh glasbenih zasedbah, in sicer akorde preigrava v KEEP IT S!MPL in White Stain. 

KEEP IT S!MPL je sinonim za uspešen miks elementov rock/pop/alternative/reggae glasbe. Ideja o projektu se je skristalizirala nekega poletnega večera, davnega leta 2012. Po daljšem premoru, je ljubezen do glasbe vselej prevladala in sklenila obrniti novo poglavje. V prejšnjih letih so fantje posneli ves pripravljen avtorski material in spet skočili na slovenske glasbene odre. Eleganca njihovih živih nastopov se skriva v suvereni drži in očarljivi pristnosti članov. Organsko, iskrivo in brez dlake na jeziku. KEEP IT S!MPL je muzikaličen produkt prijateljev za prijatelje muzike.

WHITE STAIN pa so začeli davnega leta 2008, ko so še iskali zvok, ki bi ga lahko imeli za svojega, pri tem pa se je band razvijal pod vplivom lokalnih in tujih bandov iz bogate punkrock scene. Prvih nekaj posnetih komadov je izšlo na EP-ju Evolution. V tem času je skupina presedlala od lahkotnejše k ostrejši punkrock struji, tako v glasbi kot v besedilih, pa ohranja naklonjenost melodičnosti. Leta 2014 je izšel prvi album ‘Attached’, s katerim so preturali velik del Evrope ter balkana. Od takrat naprej pa band kombinira koncertiranje s pisanjem komadov, katega rezultat je njihova naslednja plošča, ki je izšla pred tremi leti in nosi naslov ‘Nation of Fear’.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


The Beatles – Sgt. Peppers Lonely Heart’s Club Band (1967)
Pink Floyd – The Dark Side of The Moon (1973)
Nirvana – Nevermind (1991)
Dan D – Tiho (2013)
U2 – All That You Can’t Leave Behind (2000)
Rise Against – The Sufferer & The Witness (2006)
The Flatliners – Cavalcade (2010)
In-Sane – Trust These Hands…Are Worthless (2009)
Green Day – American Idiot (2004)
Red Hot Chili Peppers – Californication (1999)