White Lies in divja noč disco indie rocka

White Lies (Foto: Karmen Nagode)

V eni boljših malih koncertnih dvoran, ki prenovljena sprejme dva tisoč ljudi in kjer smo lansko leto skakali ob ritmih indie rock mogotcev Editors, smo tokrat pozdravili White Lies, močno podcenjeno štirko (v živo jih je na odru pet) z ravno svežim albumom ‘Five’, ki je več kot vreden poslušanja. Že tako so oboroženi s čudovito vzvišenim glasom Harryja McVeigha, potem pa pišejo še tako udarne komade, da se trese celoten Zagreb. Samo eno počasno so spustili skoz. Postpunkerji iz Ealinga močno spominjajo na prej omenjene kralje Editors, medtem ko se v ozadju slišijo še Interpol, Joy Divison in The Killers. 

Temu se reče bombastičen začetek! Po všečnem uvodu predskupine Boniface, kjer so mladi fantje groovali (basist je imel epileptične napade; bil je fantastičen) in navdušili, so na oder s tremi zaporednimi mega hiti prišli še White Lies. Niso nam dali dihati.

Takoj so pokazali, kaj premorejo, kar pa je le še obogatil v Tvornici Kulture čudovito zajeti zvok, ki se lepo razporedi prek razgrete množice. Res da pogosto igrajo enako setlisto, ampak moral bi biti neumen, da bi se pritoževal nad 20 skladbami čistega disco indie rocka. Ne gre samo za to, da izberejo varno pot, temveč da želijo občinstvu dati tisto, po kar smo prišli.

Foto: Karmen Nagode

Kvaliteta zvoka v dvorani je izjemna. Še vedno do sedaj je bila, prav tako izjemni pa so v svoji predstavi White Lies. V Zagrebu so očitno zelo priljubljeni, kajti odziv je bil odličen. Tudi na nove skladbe, ki večinoma sledijo njihovemu slogu. Bodimo iskreni, nočemo jih v drugačni izvedbi. Na setlisti ni bilo slabega komada, potem pa je bilo še nekaj tistih, zaradi katerih lebdiš v zraku. Z rokami nad glavo in moliš, naj se ne konča. Moliš k White Lies in kričiš: “Let’s grow old together. And die at the same time!”

Ljubezen med zagrebško publiko in White Lies je bila uspešno obnovljena. Skupina je dobra, kot je dober njihov zadnji koncert. In ta je bil popoln.

Setlista, White Lies, 10. marec 2019, Tvornica Kulture, Zagreb

 1. Time to Give
 2. Farewell to the Fairground
 3. There Goes Our Love Again
 4. Believe It
 5. Is My Love Enough
 6. Getting Even
 7. Hold Back Your Love
 8. Unfinished Business
 9. Jo?
 10. Don’t Want to Feel It All
 11. Take It Out on Me
 12. Never Alone
 13. Big TV
 14. Kick Me
 15. Death
 16. Tokyo
 17. To Lose My Life
 18. Change
 19. Fire and Wings
 20. Bigger Than Us