Wes Scantlin iz Puddle Of Mudd sredi koncerta zapustil oder

Wes Scantlin iz Puddle Of Mudd sredi koncerta zapustil oder
Wes Scantlin - foto: Jason Merritt, Getty Images

Wes Scantlin, frontman skupine Puddle Of Mudd, je v soboto, 20. novembra, sredi koncerta v EPIC Event Center v Green Bayu v Wisconsinu odšel z odra, potem ko se je pritoževal nad lučmi prizorišča.

Vse skupaj je na video posnel oboževalec skupine Mitch Andre, ki je vse skupaj objavil na Facebook profilu. Na začetku triminutnega posnetka je mogoče videti Scantlina, ki drži obe roki pred obrazom, medtem ko poskuša zapeti eno od pesmi skupine. Na koncu skladbe pove množici: “Ne vem, zakaj me morajo luči zaslepiti skozi celoten nastop. Zdaj vas lahko vse vidim. Ampak, če bi vi stali tukaj, kjer sem jaz v tem trenutku, je kot da bi ti s prekleto svetilko utripal v tvojo prekleto glavo in mislim, da to res ni prekleto kul.”

Nato se je očitno obrnil še neposredno na svetlobnega tehnika: “Meni se zdiš kot prekleti idiot. Jebi se, kurac. Od nikoder se pojavi še en prekleti kreten. Tudi jaz imam svetilko, jebač.”

Andre, ki je svoj video objavil na Facebooku, je v svojo objavo vključil naslednji komentar: “Puddle Of Mudd, iskreno upam, da bo Wes dobil pomoč, ki jo potrebuje. To je bil eden mojih najljubših bendov med odraščanjem. S prijatelji nismo zdržali in smo po drugi pesmi odšli, zaradi česar je to edini koncert,s katerega sem kdaj šel zaradi slabega nastopa. Poleg tega ste na svoj nastop zamudilil pol ure. To je bilo drugič, da sem vas videl v živo in tudi zadnjič.”

Še en oboževalec, ki se je udeležil koncerta, Tyler Patnode, je delil Andrejev video in dodal naslednje sporočilo: “To je bil daleč najslabši nastop, kar sem jih kdaj videl in se jih udeležil. Resno mi je hudo za EPIC Event Center, ker je gostil to sranje. Ta človek bi se moral upokojiti že pred 10 leti. Puddle Of Mudd, sramotno.”

Wes je imel skoraj konstantno težave z zakonodajo, alkoholom, financami in drugimi težavami, preden je leta 2017 trdil, da se je streznil. Scantlin je tedaj dejal, da se je vrnil na rehabilitacijo in se pozdravil. Svoji družini in oboževalcem je pripisal tudi zasluge, da so mu dali moč, da se je poskušal izboljšati.

Puddle Of Mudd je leta 1991 ustanovil ravno Scatlin, ki je tudi še edini originalni član skupine. Med zvezde jih je uvrstil album “Come Clean” iz leta 2001 s hiti kot so “Control”, “Blurry” in “She Hates Me”.

Wes, mislim, da te “ne sovraži samo ona”, ampak tudi en kup razočaranih oboževalcev. Upajmo, da se kmalu resnično spravi k sebi…

Zadnji album skupine Paddle Of Mudd, “Welcome To Galvania”, je izšel leta 2019 pri založbi Pavement Entertainment.