W.A.S.P. naj bi “Re-Idolized” izdali februarja

"Re-Idolized" ima datum izdaje.

Letos mineva 25. let od izdaje »The Crimson Idol« – kultne zgodbe o Jonathanu Aaronu Steelu, dečku z ukradeno rdečo kitaro. Album nedvomno velja za najboljše delo W.A.S.P., hkrati pa tudi za enega največjih konceptualnih albumov vseh časov.

Že napovedana ponovna izdaja plošče pod okriljem Napalm Records je dobila datum – 2. februar 2018, za katerega upamo da je dokončni. »Re-Idolized« hkrati predstavlja tudi soundtrack album originalnemu filmu z istoimenskim naslovom, ki bo ob 25. letnici albuma tudi uradno prvič predstavljen v celoti. »The Crimson Idol« projekt je bil namreč originalno zamišljen kot doživetje v glasbi in sliki, vendar originalni film nikdar ni doživel premiere. Poleg bo album vseboval še nekaj dodatnih skladb, ki prvotno niso doživele objave na plošči.

CD1:

 1. The Titanic Overture
  02. The Invisible Boy
  03. Arena Of Pleasure
  04. Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)
  05. The Gypsy Meets The Boy
  06. Michael’s Song
  07. Miss You
  08. Doctor Rockter

CD2:

 1. I Am One
  02. The Idol
  03. Hold On To My Heart
  04. Hey Mama
  05. The Lost Boy
  06. The Peace
  07. Show Time
  08. The Great Misconceptions Of Me

»The Crimson Idol« je kompleksna emocionalna zgodba o življenju nesrečnega odvečnega najstnika, ki odraste v zvezdnika. A kljub vsemu, kar mu življenje ponudi, nikdar ne najde dušnega miru. Album je sicer solo delo Lawlessa, a je bil takrat izdan kot delo vzpenjajoče se skupine. Slednje se je izkazalo za dobro potezo, saj stara slava W.A.S.P. še danes polni butična prizorišča.

Remake se v oktobru in novembru promovira na evropski turneji, v sklopu katere se bo trenutna zasedba ustavila tudi v Areni Dunaj. Tam bomo tudi Rocker.si – več si torej povemo čez dober teden.