Vstaja zverina – Constrictor

Constrictor so nov primorski heavy metal bend.

So novonastali heavy bend iz okolice Nove Gorice.
Našli so se iz dveh propadlih bendov, Silent Pray in Underground.
Karakter njihove glasbe je močan in divji,
zato so si nadeli predatorsko ime – Constrictor.

“Glasbo bi opredelili kot brutalen heavy metal z grobimi primesmi trasha, speeda, powerja. Vsak član prihaja iz drugačnega ozadja, glasba združuje vse naše stile. V splošnem bi lahko rekli, da na nas vplivajo Iron Maiden, Helloween, Slayer, Black Sabbath, Judas Priest, Accept, in še je seznam mnogo prekratek.”

Jedro petčlanske zasedbe so osnovali kitarist Jure Kovač, vokalist Mario Murgič in bobnar Miha Polanc. Kasneje se jim je pridružil še basist David, ki ga je kmalu zamenjal Aljaž Toroš, ter še ena kitara, Simon Rupnik.

Medtem ko prva dva poznamo iz zasedbe Silent Pray, Jureta tudi iz mladega trash fenomena Black Reaper, poznamo Miha že iz predhodnega Motorfire in glamerskih HairX. Posebna zgodba je Simon, ki je poleg zelo uspešnih pokojnih Underground nanizal vsaj še eno referenco, ki bi mu jo zavidalo tudi marsikatero veliko ime.

“Glasba me je fascinirala že od malih nog, resneje pa sem jo vzel pri petnajstih, ko sem kupil svojo prvo kitaro. Imel sem okrog 5 učnih ur, kakšna v plus ali minus, naprej pa sem se učil sam. Oziroma, lahko bi rekli, da sem imel veliko učiteljev – Zakk Wylde, Steve Vai, Jeff Loomis, Paul Gilbert in še kdo. Zelo kmalu pa me je s svojim stilom pritegnil danes zame eden največjih virtuozov v svojem žanru – Alexi Laiho (Children Of Bodom).

Če prevrtimo čas od teh prvih minut na tisoče ur igranja in deset let naprej, se spomnim, kako sem nekega popoldneva spomladi 2015 malo brskal po internetu. In po naključju naletim na projekt 100 guitars from HEL, v organizaciji ravno Alexija Laiha in še parih drugih velikih imen finske trde glasbe. Šlo je za vabilo na avdicijo, v katerem je Alexi iskal 100 kitaristov s celega sveta, da bi se mu pridružili na odru v Helsinkih ob otvoritvi festivala, pri posebni 15-minutni stvaritvi. Odposlal sem avdicijski video in mesec kasneje dobil sporočilo, da sem bil izbran.

To doživetje je bilo zagotovo nekaj najlepšega, kar sem dosedaj v življenju izkusil. Poleg tega, da sem spoznal in imel možnost igrati s svojimi idoli, sem spoznal tudi mnogo izjemnih glasbenikov iz celega sveta, s katerimi še vedno sodelujem. Tudi zaradi tega danes sem, kdor sem, kot oseba in kot kitarist. Svoj razvoj nadaljujem s Constrictor, s še štirimi izjemnimi glasbeniki ob boku. Začenjamo povsem novo pot, bomo videli kam nas popelje.”

Simon Rupnik in Alexi Laiho. (foto: osebni arhiv)

Constrictor so v svojem kratkem času obstoja pripravili dva avtorska komada,
ki bosta prvič predstavljena ta četrtek, 4. januarja 2018 na odru Orto Bara.
Setlisto bodo sestavljali še štirje Underground komadi, katerih večinski avtor je pevec Mario.

Za izdajo je pripravljen tudi singel ‘The Beast Arises’, ki čaka, da ga podkrepijo še z videospotom.

‘The Beast Arises’ je melodičen, razgiban, energije poln komad, ne manjka mu pa tudi heavy rifov in solo sekcije. Kategorizacijo bomo prepustili elitistom, mi bomo rekli preprosto heavy. Tematika je temačna, govori o pokvarljivosti človeške duše in se metaforično dotakne tudi satana – »the beast«.

Constrictor trenutno na polno ustvarjajo, nasnutih imajo še kar nekaj še nedokončanih komadov.
Če bo šlo tako naprej, bodo proti koncu leta resneje stopili v studio, pravijo.

Beast sample

Objavil/a Constrictor dne 7. december 2017

Do takrat lahko Constrictor spoznate na prvem letošnjem špilu Kadilnice Of Death,
ob boku Panikk in Stramor. Vabljeni!