Virus Antivalentinovega okužil Cvetličarno

Let3 med nastopom v Cvetličarni. (FOTO: Klemen Udovč Klementino)
Let3 med nastopom v Cvetličarni. (FOTO: Klemen Udovč Klementino)

Na prvem Antivalentinovem dnevu, ki se je v sredo premierno zgodil v ljubljanski Cvetličarni, v Zagrebu pa se je s četrtim letom že uveljavil kot najboljša žurka v mestu, so nastopili TBF, VOJKO V in LET 3. Pavze med glasbenimi nastopi je začinil zagrebški standup klub Studio Smijeha. Maskota dogodka, Antivalentinman v roza ‘super hero’ obleki se je pomešal med občinstvo in jih uspešno okužil z Antivalentinovim virusom.

Let3 poskrbeli za vrelišče

Ob 21. uri je dogodek odprl standup nastop, ki je že na začetku obljubil zelo obetajoč večer. Na oder so prvi stopili TBF, znalci iz Splita, ki so s plejado komadov, ki jih občinstvo dobro pozna, naredili glasbeno uverturo v večer. Dalmatinski melos in lahkotni napevi z ironičnim podtonom v uspešnicah ‘Smak Svita’, ‘Ništa mi neće ovi dan pokvarit’, ‘Veseljko‘ ter ostali,  so vedno dober recept za brezskrben večer.

Skupina Let3 (FOTO: Klemen Udovč Klementino)
Skupina Let3 (FOTO: Klemen Udovč Klementino)

Po vnovični stand up pavzi je na oder stopil Vojko V, za mnoge prisotne najbolj težko pričakovan nastop večera, saj je v Ljubljani po izidu odličnega albuma Vojko nastopil šele drugič. Njegovo glasbo in pozo je težko obrazložiti, pri njemu spregovorijo glasba in verzi, ki jih nizajo hit komadi – ‘Ne može’, ‘Kako to’ ali ‘Pasta Italiana’. Trap hop, pomešan z obešenjaškim humorjem in pristnim nastopom je prepričal mnoge, ki so se Vojku pridružili pri vzklikanju njegovih parol ‘Ne može’‘Kako to?‘, ‘Cilit beng’, in‘Zovi čovika’. Tisti, ki so njegov nastop videli, vedo, o čem govorimo. Vsi ostali si privoščite njegov naslednji nastop v Ljubljani.

Naslednja postaja, z vnovičnim vmesnim standup nastopom in deljenjem kondomov ter podpisanih Cilit Bangov med občinstvo, je bil nastop ikoničnih Let3.  Večni provokatorji iz Reke in idejni vodje Antivalentinovega so v pisanih kostumih in s perjanicami na glavi stopili na oder malo pred polnočjo.

Upajmo, da se fantje drugo leto vrnejo. (FOTO: Skupina Let3 (FOTO: Klemen Udovč Klementino))
Upajmo, da se fantje drugo leto vrnejo. (FOTO: Skupina Let3 (FOTO: Klemen Udovč Klementino))

Kot vedno odličen odrski nastop in posledično  vzdušje v dvorani, ki je doseglo absolutno vrelišče. Himno Antivalentinovega, ‘Izgubljeni’, so odigrali skupaj s kolegi TBF, slišali smo še megahite ‘Kurcem u čelo’, ‘Riječke pičke’ in zadnji hit ‘Golub Vaso’. S komadom ‘Dijete u vremenu’ se je občinstvo sponatno pridružilo nastopajočim med petjem pesmi. LET3, PrljaMrleBaljakZec in Bin –  hvala za idejo, nadaljujemo naslednje leto!