Viperstone: predstavitev prve pesmi # (Hashtag) z novega albuma ‘Planet Paranoia’

Viperstone (FOTO: Toni Konrad)

Zasedba Viperstone, ki jo sestavljajo Robi Humar (bobni), Jure Koncilija (kitara), Jan Oršič (bas) in vokalist Jure Kopušar, sicer igralec SNG Nova Gorica in znan po vlogah v nanizankah Usodno vino in Najini mostovi, je že nekaj let prisotna na slovenski glasbeni sceni. Nazadnje so nase opozorili, ko je bila njihova pesem Footsteps umeščena na pozlačen audiofilski kompilacijski CD podjetja Erzetich Gold2. 

Izdajo novega albuma, ki so ga vizionarsko poimenovali “Planet Paranoia“, so načrtovali že v 2019. Nato pa se je zgodila epidemija in Zemlja je postala paranoiden planet tudi v resnici. Vseeno se niso predali paranoji in so se skupaj z Markom Soršakom – Sokijem, bobnarjem skupine Elvis Jackson, tokrat v vlogi producenta, podali v studio.

Album, ki ima 10 avtorskih pesmi z angleškimi besedili, so snemali in oblikovali v studiu Evolucija Simona Jovanovića. Vizualno oblikovanje novega izdelka pa je prevzela priznana slovenska ilustratorka Milanka Fabjančič.

Viperstone tako s ponosom predstavljajo # (Hashtag), prvo pesem z novega albuma. Govori o odvisnosti postavljanja življenja v okvire in norme družbenih omrežji. Življenje lahko povzamemo z nekaj  # – ključniki, ki so posredniki stalnega ustvarjanja iluzije o tem, kdo smo in kako se prepuščamo tehnologiji v vseh trenutkih bivanja in oblikovanja identitete. Videospot za omenjeno pesem je režiral in posnel Miha Krušič, svetovno znani plesalec in koreograf.

Video premiera bo dostopna danes ob 19.00:  https://www.youtube.com/watch?v=e3CFrOjh1Ng

10. junija 2021 bodo Viperstone prvič predstavili celotno ploščo ‘Planet Paranoia’ pred izbrano publiko (v skladu z omejitvami NIJZ) v Centru Slovanskih Kultur France Prešeren, v Ljubljani.